Ο πετυχημένος Δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος για 5η συνεχόμενη φορά ζητά την ψήφο των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

564

Ο πετυχημένος Δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος για 5η συνεχόμενη φορά ζητά την ψήφο των κατοίκων του ακριτικού νησιού στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Με 18 άξιους συνεργάτες ο Βαγγέλλης Κόττορος ζητά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης των Αγαθονησιωτών για να συνεχίσει το κατά γενική ομολογία τεράστιο αναπτυξιακό έργο που έχει δημιουργήσει στο ακριτικό νησί, τα τελευταία 16 χρόνια καθιστώντας, ένα υποδειγματικό νησί από πλευράς καθαριότητας , έργων υποδομής και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ,

Παραθέτουμε το μήνυμα του, προς τους κατοίκους του Αγαθονησίου.

Φίλες και Φίλοι,  Συμπολίτες μου

    Το 2007 δημιουργήσαμε μια ανεξάρτητη παράταξη από καταξιωμένους, ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες του νησιού μας για να πορευτούμε μαζί  και να οδηγήσουμε το νησί μας στη  νέα εποχή της ανάπτυξης. Κοινή συνισταμένη όλων μας η αγάπη για το όμορφο Νησί μας.

   Δεν είχαμε ούτε  έχουμε εξαρτήσεις από συμφέροντα και από κανέναν.

    Καταθέσαμε  προτάσεις και πρόγραμμα για το νησί για έργα υποδομής και ότι άλλο θα έκανε πιο εύκολη και πιο όμορφη τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων.

     Ήταν μια  προσπάθεια δύσκολη και κοπιαστική, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, με τη γνωστή παγκόσμια υγειονομική και ενεργειακή κρίση και τόσα άλλα προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετώπισε η Χώρα μας, η Ευρώπη  και ο κόσμος  ολόκληρος.

   Παρά τις παραπάνω αντίξοες συνθήκες και αξεπέραστες δυσκολίες, οι  προσπάθειες και ο αγώνας μας  απέδωσαν αφού δημιουργήσαμε πάρα πολλά  έργα υποδομής και συνθήκες, που γίνεται εύκολα αντιληπτό σε όποιον επισκεφθεί το Αγαθονήσι. Δηλώνουμε λοιπόν ικανοποιημένοι διότι «Στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος  και όπου τα έργα μαρτυρούν τα λόγια περισσεύουν».

    Όλοι αναγνωρίζετε, ότι τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήσαμε τα περισσότερα από όσα είχαμε προγραμματίσει και είχαμε δεσμευτεί παρά τις δύσκολες συγκυρίες, που αντιμετωπίσαμε.

    Ενόψει των νέων αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και με γνώμονα την πολυετή εμπειρία μας  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ποιότητα, τη σοβαρότητα και την ενεργή συμμετοχή στα κοινά για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας, των δεκαοκτώ (18) στελεχών που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις εκλογές, ζητώντας την ψήφο των συνδημοτών μας για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα, με κυρίαρχη φιλοσοφία να ενισχύσουμε τον επιτελικό ρόλο του δήμου να συνεγείρουμε και να συστρατεύσουμε όλους τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και πολιτιστικούς φορείς του νησιού μας, αλλά και τους απανταχού Αγαθονησιώτες, στην κοινή προσπάθεια όλων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί.

Συνεχίζουμε  για να υλοποιήσουμε τις μελέτες που συντάξαμε και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας με την εκτέλεση  των  μεγάλων έργων υποδομής, που δυστυχώς οι λόγοι που σας ανέφερα παραπάνω  και  οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεν μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε, όπως η Επέκταση του Λιμένα Αγίου Γεωργίου, το δίκτυο Αποχέτευσης, η αποπεράτωση του Αρχαιολογικού Μουσείου, το νέο δίκτυο ύδρευσης του Μικρού και Μεγάλου Χωριού, η ολοκλήρωση και ασφαλτοστρώσεις του οδικού δικτύου, η κατασκευή  υδατοδρομίου, οι διανοίξεις περιπατητικών μονοπατιών, η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στο Καθολικό τα οποία έχουμε φέρει στη τελική ευθεία με  χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς, εθνικούς και ίδιους πόρους.

Φίλες και φίλοι, Συμπολίτες μου

     Επιθυμία μου και όλων των υποψηφίων μας είναι να κρατήσουμε την προεκλογική αντιπαράθεση μέσα στα όρια του πολιτικού πολιτισμού, αλλά δυστυχώς, οι αντίπαλοί μας στην προσπάθειά τους να μηδενίσουν το  επί δεκαεπτά  (17) χρόνια έργο μας, καταφεύγουν στα ψέματα και στη λάσπη, δηλητηριάζοντας με την κακοήθειά τους  το πολιτικό σκηνικό.

    Ωστόσο δεν πτοούμαστε ούτε  θα τους ακολουθήσουμε. Γιατί όλοι σας όταν βγαίνετε το πρωί από το σπίτι σας αντικρίζετε ένα νησί καθαρό και νοικοκυρεμένο. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που κανένα ψέμα και καμιά συκοφαντία δεν μπορεί να αμαυρώσει.  Γιατί ως Δημοτική Αρχή είχαμε ένα όραμα για το νησί μας. Όμορφο νησί, όμορφοι άνθρωποι.

Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια ανάπτυξης του νησιού μας,  βάλαμε τον πήχη ψηλά. Δε δικαιούμαστε να εγκαταλείψουμε τον αγώνα, ειδικά τώρα που στην αγάπη για το κοινό καλό προστέθηκαν οι πολλές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία. 

     Η μακρόχρονη εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στο πρόσωπό μου, μου  δίνει μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω και μου δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις για ανταπόδοση αυτής της εμπιστοσύνης.

     Σας θέλουμε δίπλα μας όχι μόνο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά και κάθε μέρα όλοι μαζί ενωμένοι να δίνουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, για όλους μας.

       Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η συνεργασία και η αλληλεγγύη αποτελούν μονόδρομο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

                 ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΟΛΩΝ  ΜΑΣ !  

                   Πάντα δίπλα σας, για ένα όμορφο Νησί, με όμορφους Ανθρώπους

                                                     Ευάγγελος Κ. Κόττορος

                                                 Δήμαρχος Αγαθονησίου