Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του νέου ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Γήπεδο Καλύμνου.(video)

738

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια ,από τον Οκτώβριο 2021, όταν υπογράφηκε η  Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Καλυμνίων για την κατασκευή του έργου «Ανακατασκευή Χλοοτάπητα και Ταρτάν Δημοτικού Σταδίου Καλύμνου» προϋπολογισμού 455.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α),που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και της ανάδειξης του αναδόχου , σε συνδυασμό και με τις υποχρεώσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων περίπου 18 μηνών. Τελικά εγκαταστάθηκε συνεργείο της αναδόχου εταιρείας “ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ” τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 και ξεκίνησαν άμεσα εργασίες αφαίρεσης του παλαιού ταρτάν και του χλοοτάπητα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ,μέχρι τέλος Μαϊου 2023, θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Οι εργασίες προχώρησαν με ικανοποιητικούς ρυθμούς αντικαταστάθηκε ο χλοοτάπητας του γηπέδου. Στη συνέχεια αφαιρέθηκε το παλαιό ταρτάν, τοποθετήθηκε το νέο , αλλά στη πορεία διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα και οι εργασίες διακόπηκαν για αρκετό καιρό.

Σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, συνεργείο προέβη σε προετοιμασίες προκειμένου να ξεκινήσει η νέα επίστρωση στο ταρτάν του στίβου και θα ακολουθήσει η διαγράμμιση. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι τέλος Οκτωβρίου ,αρχές Νοεμβρίου, το Δημοτικό γήπεδο θα είναι έτοιμο για να δοθεί προς χρήση.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

23-10-2023 Άρχισαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Δημοτικού γηπέδου