Ο Κρις Αλαχούζος για τους προσωπικούς στόχους που έχει θέσει και αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ίδρυση Γραφείου Αποδήμων (video)

552

 

Χρυσόστομος  ‘Chris’ Αλαχούζος.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό ”ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” με υποψήφιο Δήμαρχο το Γιάννη Γαλουζή.

Γεννήθηκε στην Κάλυμνο και πριν 56 χρόνια, μετανάστευσε, με  τον πατέρα μου και τον αδερφό μου στην Αμερική για οικονομικούς λόγους. Αργότερα πήγε η Μητέρα μου και η Αδερφή του.  Εκεί στην Αμερική με μεγάλες δυσκολίες, σκληρή δουλειά όπως όλοι οι μετανάστες δούλεψε, πρόκοψε,  δημιουργήθηκε. Απόκτησε 3 αγόρια και 2 εγγόνια.

Υπηρέτησε ως πρόεδρος των Καλυμνίων του Tarpon Springs . Τότε δημιουργήθηκε το Καλύμνικο σπίτι που έγινε το κέντρο των Καλυμνίων στο Tarpon Springs

Είχε μια πολύ πετυχημένη καριέρα. Κατόρθωσε να γίνει Διευθυντής του Verizon μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της Αμερικής.
Υπηρέτησε την δεύτερη του πατρίδα το Tarpon Springs και τους Πολίτες της πόλης αυτής, 6 χρόνια στην διοίκηση της Πολεοδομίας. Υπηρέτησε 2 θητείες ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος.

Υπηρέτησε 2 πετυχημένες θητείες με άριστα αποτελέσματα ως Δήμαρχος του Tarpon Springs

Έγινε ο πρώτος και ο μόνος Δήμαρχος στην Αμερική που γεννήθηκε στην Ελλάδα και μάλιστα από την Κάλυμνο.

Πάντοτε μαζί με το φίλο του τον Congressman, Gus Bilirakis προωθούσαν τα συμφέροντα της Ελλάδος και της Καλύμνου.

Η αγάπη του για την Κάλυμνο τον έκανε να επιστρέψει στο νησί και πήρε τη μεγάλη απόφαση να συστρατευθεί με το φίλο του Γιάννη Γαλουζή και την Παράταξη “ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” ,ως απλός στρατιώτης ,υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023.

Ο Κρις Αλαχούζος ο Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος, ενόψει και των εκλογών της Κυριακής, μας παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Ξεκίνησε τη συνέντευξη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Η διαφορά των εκλογών εδώ σε σχέση με την Αμερική είναι πολύ μεγάλη ,αλλά αυτό το σύστημα έχουμε εδώ στην Ελλάδα και αυτό θα τηρήσουμε και σε αυτό θα δουλέψουμε.

Εδώ στην Κάλυμνο, ο λόγος που αποφάσισα να βοηθήσω, είναι ότι το νησί έχει πάρα πολλές ανάγκες, πάρα πολλά προβλήματα, η Κάλυμνος έχει μείνει στάσιμη τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό αποφάσισα να δουλέψω, να παραμείνω εδώ και να συνεργαστώ με το Γιάννη Γαλουζή, με τον οποίο είχα μια πολύ καλή συνεργασία όταν ήταν Δήμαρχος εδώ στο νησί και εγώ στο Τάρπον Σπρινγκς

Απαντώντας στο ερώτημα για το κλίμα που συναντά κυκλοφορώντας στις γειτονιές της Καλύμνου είπε

Εισπράττουμε μία θετική ατμόσφαιρα προς την Παράταξη μας, είναι χαρούμενοι που πηγαίνουμε και τους επισκεπτόμαστε ,είναι όμως τα προβλήματα που υπάρχουν αρκετό καιρό τώρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που λένε είναι η καθαριότητα. Η Κάλυμνος έχει πολλά προβλήματα και πολλές ανάγκες . Ο Γιάννης Γαλουζής έχει βάλει στόχους για να λύσουμε τα προβλήματα

Ο Κρίς Αλαχούζος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους προσωπικούς στόχους που έχει βάλει και όπως τόνισε σχετίζονται με την Υγεία, με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που είναι τόσο σημαντικό για την Υγεία. Εστιάζοντας στους στόχους του ανέφερε:

1.Ο δηλητηριώδης καπνός να σταματήσει με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη λειτουργία ανακυκλώσεως ,με τη στενή συνεργασία με την Περιφέρεια. Η ποιότητα του αέρα, που αναπνέουμε είναι ο χειρότερος. Τα τελευταία χρόνια ακούμε υποσχέσεις, μας λένε για μελέτες και τίποτα δεν γίνεται. Ο δηλητηριώδης καπνός καθημερινά συνεχίζει. αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει, αυτό το πρόβλημα είναι η προτεραιότητα και το πρώτο που θα λύσουμε.

2.Η βελτίωση ποιότητας νερού. Θα γίνει αφαλάτωση σε όλο το δίκτυο και η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων. Είμαστε το μόνο νησί ακόμα με αλμυρό νερό.

3. Η καθαριότητα. Ένα μεγάλο πρόβλημα για την Κάλυμνο. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά και τους ευχαριστώ. Μάλιστα μαζεύουν σκουπίδια κάθε μέρα, εκτός Κυριακής. Αυτό δεν γίνεται πουθενά. Συνήθως είναι 2 φορές την εβδομάδα και χρειάζεται ένα σύστημα αλλαγής προγράμματος και κατεύθυνσης από τη Δημοτική Αρχή και με την προμήθεια ατομικών κάδων. Επίσης χρειάζεται ενημέρωση των μαθητών για τη διαχείριση των απορριμμάτων

4. Ίδρυση Γραφείου Αποδήμων. Δεν υπάρχει οικογένεια στην Κάλυμνο που να μην έχει κάποιον στο εξωτερικό. Το Γραφείο θα εξυπηρετεί τους απόδημους και είναι κάτι που πολλές φορές το έχουν ζητήσει. Θα είμαι εγώ υπεύθυνος για τη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των Αποδήμων και των Ναυτικών.

Για τους παραπάνω προσωπικούς στόχους,  έχει τη στήριξη του Γιάννη Γαλουζή και της Παράταξης.

Κλείνοντας ο Κρίς Αλαχούζος είπε:

Ο Γιάννης Γαλουζής έχει βάλει στόχους για να λύσουμε τα προβλήματα αυτά. Με την εμπειρία του κ. Γαλουζή και την εμπειρία της Παράταξης μας , αυτά τα προβλήματα θα τα λύσουμε και για αυτό θέλω να ζητήσω τη ψήφο, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Καλυμνίων για να μπορέσω να δουλέψω γι’ αυτούς . Αφιέρωσα τη ζωή μου να προσφέρω στην Αμερική, τώρα θέλω να προσφέρω στην πατρίδα μου, για αυτό ζητώ την ψήφο σας. Μετά από 56 χρόνια αισθάνομαι ότι είμαι πραγματικά στο σπίτι μου. Εύχομαι την Κυριακή να έχουμε μία θετική απάντηση, από το αποτέλεσμα και η Παράταξη μας να είναι νικήτρια για να αρχίσουμε να δουλεύουμε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κρις Αλαχούζου στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Συνέντευξη με τον Κρις Αλαχούζο υποψήφιο δημ. σύμβουλο με τον Γιάννη Γαλουζή