Το παρθενικό ταξίδι του “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” της ΑΝΕΜ και η πρώτη προσέγγιση του στο λιμάνι της Καλύμνου(video)

3143

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι , σήμερα Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023 ,κατέπλευσε το λιμάνι της Καλύμνου το νεότευκτο πλοίο “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” της ΑΝΕ Μαστιχαρίου, στο παρθενικό ταξίδι.

Το “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι Παρασκευή στις 11.30 το πρωί από Πειραιά. Διανυκτέρευσε στη Μύκονο και σήμερα το πρωί συνέχισε για την Κάλυμνο.

Στην είσοδο του λιμανιού το ανέμενε το ρυμουλκό “ΠΟΘΗΤΟΣ” της Οικογένειας ΨΑΡΟΜΠΑ, που το υποδέχθηκε εκτοξεύοντας και δημιουργώντας αψίδα νερού.

Πλοίαρχος ο εμπειρότατος και επί 26 χρόνια στα πλοία της ΑΝΕΜ, καπετάν Γιάννης Πετρίδης, που την διάρκεια της αποπεράτωσης του πλοίου τους τελευταίους μήνες ,είχε αναλάβει καθήκοντα.

Ναυπηγός του πλοίου , ο Καλύμνιος Γιάννης Γαλουζής.

Στο λιμάνι ανέμεναν το πλοίο, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ Νικόλαος Χατζηνικολάου , ο Διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Σάκης Τηλιακός, μέλη των οικογενειών του πληρώματος και των εργαζομένων στην ΑΝΕΜ και αρκετός κόσμος.

Να θυμίσουμε ότι σύμβαση ναυπήγησης του υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο 2021.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου 42,8 m μήκος- 8,5m πλάτος, χωρητικότητας 300 επιβατών και 9 αυτοκινήτων. Θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων, είναι μεταλλικό, θα λειτουργεί ως συμβατικό και θα έχει απαγορευτικό τα 8 μποφόρ. Είναι Β ΄Κατηγορίας

Θα καλύπτει δρομολόγια σε νησιά των Δωδεκανήσων και θα συνδέει με τη Σάμο και όχι μόνο.

Το “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” έκανε πετρέλευση στην Κάλυμνο και αναχώρησε σήμερα στις 5.10 το απόγευμα με τελικό προορισμό το λιμάνι της Κω.

Δείτε video και φωτογραφίες από την άφιξη του στο λιμάνι της Καλύμνου, που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

7-10-2023 Το νέο σκάφος της ΑΝΕΜ «Ολύμπιος Ερμής» στην Κάλυμνο