Οδοιπορικό στην πανέμορφη Τέλενδο με τα προβλήματα καθημερινότητας που παραμένουν άλυτα! (video)

846

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε τη Δευτέρα  20 Νοεμβρίου 2023 το πρωί στο πανέμορφο νησί της Τελένδου, όπου συνομιλήσαμε με τους επιχειρηματίες του νησιού και καταγράψαμε εικόνες.

Οι επιχειρηματίες του νησιού μας μιλούν για την τουριστική σεζόν που έχει ολοκληρωθεί, εξέφρασαν την ικανοποίηση του για την φετινή τουριστική κίνηση, πάρα πολλοί οι επισκέπτες, ήταν μία καλή χρονιά.

Βέβαια δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα προβλήματα που αντιμετώπισαν καθ’ όλη τη θερινή περίοδο, επιχειρηματίες ,κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού. Προβλήματα, κυρίως καθημερινότητας, που δυστυχώς αντιμετωπίζουν κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια ,χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση από τους υπεύθυνους να δώσουν λύσεις. Το εμβληματικό νησί της Τελένδου είναι στην κυριολεξία ξεχασμένο και σε πλήρη εγκατάλειψη, τα τελευταία χρόνια.

Παραθέτουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως μας τα ανέφεραν στο σύνολο τους οι επιχειρηματίες του νησιού που μας μίλησαν.

1.Η προβλήτα αλλά και η προκυμαία με πολλές ζημιές και είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουν οι επισκέπτες αποβιβαζόμενοι στο νησί, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει κάποια παρέμβαση για την αποκατάσταση τους .

2. Προβληματικός δημοτικός φωτισμός ,ενώ σε μεγάλα τμήματα της παραλιακής υπάρχει παντελής έλλειψη φωτισμού με τους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού να χρησιμοποιούν φακούς.

3. Καθαριότητα προβληματική και ελλιπής καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο, κάδοι γεμάτοι, σκουπίδια παντού, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το ένα μόνο άτομο στο οποίο έχει ανατεθεί η αποκομιδή.

3.Η ύδρευση προβληματική μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ η αφαλάτωση ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα αν και οι λογαριασμοί νερού χρεώνονται για παροχή αφαλατωμένου νερού.

4. Τοιχία αντιστήριξης στην παραλιακή οδό έχουν υποστεί καθίζηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης και του δρόμου.

Επίσης καταγράψαμε εικόνες, τόσο από το Σχολείο του νησιού με το μοναδικό μαθητή, στο οποίο εκτελούνται εργασίες συντήρησης και επισκευής, αλλά και απογοητευτικές εικόνες με την παραλία γεμάτη φύκια και φερτά υλικά που προήλθαν από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Οι επιχειρηματίες κάνουν έκκληση στη νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μαστροκούκου ,αμέσως μόλις αναλάβει να ενσκήψει στα προβλήματα του νησιού και να δώσει έγκαιρα τις λύσεις, ώστε η νέα σεζόν να βρεί την Τέλενδο πανέτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

20-11-2023 Ξεχασμένη με πολλά προβλήματα η Τέλενδος