Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης για τα 100 χρόνια της Καλυμνιακής Αδελφότητας «Ο Πρόδρομος» στο Κάμπελ Οχάιο

203

Σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο fb o Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης αναφέρεται στα 100 χρόνια ίδρυσης της Καλυμνιακής Αδελφότητας «Ο Πρόδρομος» στο Κάμπελ του Οχάιο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Χαιρετισμό απηύθυνα στην εκδήλωση της Καλυμνιακής Αδελφότητας «Ο Πρόδρομος» για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου στο Κάμπελ του Οχάιο. Επιπλέον, είχα την τιμή να γίνω αποδέκτης τιμητικής πλακέτας για τη δράση μου στα θέματα των αποδήμων, πράγμα για το οποίο αισθάνομαι ευγνώμων και ιδιαίτερη υπευθυνότητα. Τους ευχαριστώ εκ καρδίας!

Η πόλη του Κάμπελ, των περίπου 8.000 κατοίκων, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό κατοίκων με ελληνική καταγωγή από οποιασδήποτε άλλη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, πίσω μόνο από το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, στο οποίο επίσης κυριαρχούν οι Καλύμνιοι, και που συνιστά τη μεγαλύτερη αναλογικά ελληνική κοινότητα στον κόσμο.

Τόσο η Διοίκηση, όσο και τα μέλη της «Καλυμνιακής Αδελφότητας» υπηρετούν ανέκαθεν υποδειγματικά τον εθνικό στόχο της διαφύλαξης των δεσμών των αποδήμων Ελλήνων με τους προγόνους και τις καταβολές μας, της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής μας μνήμης.

Ο Ελληνισμός του εξωτερικού συνιστά εμάς στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Η υποστήριξη των συμφερόντων των, ανά τον κόσμο, Απόδημων Ελλήνων, καθώς και η σύσφιξη των δεσμών τους με το Μητροπολιτικό Κέντρο αποτελεί τον βασικό πυλώνα μας.

Θα βρίσκομαι πάντοτε στο πλευρό σας, με την αγάπη και το ενδιαφέρον μου για το έργο σας, σταθερός αρωγός σε κάθε προσπάθεια που τονώνει και ενισχύει τον απανταχού Ελληνισμό.