Ένα δελφίνι συνόδευε το νεότευκτο πλοίο “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” στο πρώτο του ταξίδι προς Μαστιχάρι ! (video)

5235

 

Ένα δελφίνι συνόδευε το νεότευκτο πλοίο “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” της ΑΝΕΜ στο πρώτο του ταξίδι, σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 από Κάλυμνο προς Μαστιχάρι. Το “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” εκτέλεσε σήμερα το πρώτο ναυλωμένο του δρομολόγιο ΚΑΛΥΜΝΟΣ- ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ-ΛΕΡΟΣ-ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ με επιστροφή.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BF%CF%82-.jpg

Η συνοδεία του δελφινιού σε όλη σχεδόν τη διαδρομή από Κάλυμνο προς Μαστιχάρι, αποτελεί σημάδι καλοτυχίας για τους Ναυτικούς μας και σχετική είναι η ανάρτηση της ΑΝΕΜ:

Πρώτο ταξίδι του νέου μας πλοίου Ολύμπιος Ερμής για Μαστιχάρι. Μας συνοδεύει ένα δελφίνι , σημάδι καλοτυχίας. Καλά ταξίδια στο πλοίο, το πλήρωμα και τους επιβάτες του και ο Άγιος Νικόλαος πάντα στην πλώρη του.

Να σημειώσουμε ότι το νεότευκτο πλοίο “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ” είναι το νέο απόκτημα της ΑΝΕ Μαστιχαρίου (Δήμος Κω-οικογένεια Η.ΤΗΛΙΑΚΟΥ) και ότι η σύμβαση ναυπήγησης του υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο 2021.Η ναυπήγηση του ολοκληρώθηκε προ διμήνου και το πλοίο κατέπλευσε στο παρθενικό του ταξίδι από Πειραιά στο λιμάνι Καλύμνου στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ναυπηγός του πλοίου , ο Καλύμνιος Γιάννης Γαλουζής.

Πλοίαρχος ο εμπειρότατος και επί 26 χρόνια στα πλοία της ΑΝΕΜ, καπετάν Γιάννης Πετρίδης, που την διάρκεια της αποπεράτωσης του πλοίου τους τελευταίους μήνες ,είχε αναλάβει καθήκον.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου 42,8 m μήκος- 8,5m πλάτος, χωρητικότητας 300 επιβατών και 9 αυτοκινήτων. Θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων, είναι μεταλλικό, θα λειτουργεί ως συμβατικό και θα έχει απαγορευτικό τα 8 μποφόρ. Είναι Β ΄Κατηγορίας.