Αλλάζει ο χώρος ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Καλυμνίων Ιωάννη Μαστροκούκου και των νέων Δημοτικών συμβούλων.

729

Αλλάζει ο χώρος ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Καλυμνίων Ιωάννη Μαστροκούκου και των νέων Δημοτικών συμβούλων, που εξελέγησαν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και θα συγκροτούν το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων.

Να θυμίσουμε ότι η ορκωμοσία έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 στις 5.00 το απόγευμα,

Ως χώρος ορκωμοσίας αρχικά είχε οριστεί ο Ιστορικός Καθεδρικός Ναός Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου .

Σε σημερινή (20-12-2023) ανακοίνωση του ,ο Ιωάννης Μαστροκούκος, κάνει γνωστό ότι αλλάζει ο χώρος ορκωμοσίας, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του αυτή.

Παραθέτουμε ως έχει τη σχετική ανακοίνωση του Ιωάννη Μαστροκούκου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως χώρος ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού μας Συμβουλίου, ορίσαμε τον Ιερό Ναό  της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας.

Ο Ναός της Παναγίας Χώρας, κατέχει ξεχωριστή  θέση στη συνείδηση, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας . Στο διάβα των χρόνων δέθηκε άρρηκτα με τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης ιστορίας του νησιού μας, καθώς υπήρξε όχι μόνο το θρησκευτικό, πνευματικό, αλλά και το πολιτικό κέντρο του νησιού μας.

Τιμώντας λοιπόν κι εμείς την παράδοση των προγόνων μας, επιλέξαμε και αποφασίσαμε να ορκιστούμε, σ’ αυτόν τον ιερό χώρο, όπου κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, γινόταν η εκλογή και η ορκωμοσία των εκάστοτε δημοτικών αρχών του νησιού μας.

 Με τα λύπης μας, και πέραν από την εκφρασμένη βούληση μας,  σας ανακοινώνουμε ότι, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλότητα προς το κορυφαίο  γεγονότος της ορκωμοσίας, από κακόβουλες ενέργειες με θέμα: « το νόμιμο ή το παράνομο της επιλογής μας να ορκιστούμε στον Παναγία της Χώρας»αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε χώρο.

Θα ακολουθήσει νέα πρόσκληση.

Κάλυμνος 20/12/2023

Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καλυμνίων

Μαστροκούκος Γιάννης

Σ.Σ : Να σημειώσουμε ότι ο νέος χώρος της ορκωμοσίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί