Διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλη Μπούκη για στέγαστρα καταστημάτων στην παραλιακή που δεν έχουν νομιμοποιηθεί.

519

Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου, εκδόθηκε δελτίο τύπου με σημερινή ημερομηνία(18-12-2023) που υπογράφει ο Πρόεδρος Μιχάλης Μπούκης ,με το οποίο δίνονται διευκρινίσεις, αναφορικά με τα στέγαστρα των καταστημάτων στην Χερσαία ζώνη.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων:

  1. Η καθαίρεση των κατασκευών που υλοποιήθηκαν χωρίς άδεια διενεργείται μέχρι 31/12/2023
  2. Μέχρι 31/12/2023 είναι δυνατή η παραχώρηση της χρήσης του χώρου τον οποίο μισθώνουν. Μετά την ημερομηνία αυτή, εφόσον δεν δοθεί άλλη παράταση εν θα είναι δυνατή η νόμιμη μίσθωση χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε όσους στερούνται νόμιμου στεγάστρου.
  3. Η καθαίρεση των παράνομων κατασκευών μέχρι 31/12/2023 επιφέρει διαγραφή ή μείωση κατά 80% των προστίμων που έχουν επιβληθεί.
  4. Ήδη έχει ζητηθεί από το Υπουργείο και νέα παράταση .Σε αναμονή για την έγκριση
  5. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ που επιθυμούν να υποβάλουν στο ΔΛΤ αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατασκευή νόμιμου στεγάστρου.

Παραθέτουμε ως έχει το δελτίο τύπου: