Η παρουσίαση του νέου βιβλίου “ΚΑΣΤΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ ΚΥΡΑΨΗΛΗΣ. Στον Βαθύ Καλύμνου” της Αρτέμιδας Σκουμπουρδή”. (video)

1591

Στο δεύτερο μέρος εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, στις 6.30 το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας Καλύμνου έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίο της “ΚΑΣΤΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ ΚΥΡΑΨΗΛΗΣ. Στον Βαθύ Καλύμνου” της συμπατριώτισσας μας συγγραφέας ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗ. Να σημειώσουμε ότι η Άρτεμις Σκουμπουρδή στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το συνδυασμό του νέου Δημάρχου Χάρη Δούκα.

Στο πρώτο μέρος της σημερινής εκδήλωσης, ο Δρόσος Ταυλάριος παρουσίασε τον απολογισμό έργου ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου και υπεύθυνος του κέντρου Πολιτισμού. Σχετικό ρεπορτάζ σε άλλο δημοσίευμα μας.

Αναφορικά με το νέο βιβλίο η συγγραφέας Άρτεμις Σκουμπουρδή , επιστημονικά τεκμηριωμένα, με πρωτότυπα αρχεία που για πρώτη φορά αποκαλύπτονται, καταγράφει ολοκληρωμένα την πραγματική ιστορία της Μονής Παναγίας Κυραψηλής.

Το νέο βιβλίο είναι προϊόν του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Δήμου Καλυμνίων –Κέντρου Πολιτισμού & Ιστορίας με την Αστική Εταιρεία «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», που χρηματοδότησε την έκδοση του. Να θυμίσουμε ότι προ 4μηνου, την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας Δήμου Καλυμνίων, η συγγραφέας σε μία πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη εκδήλωση, αφιερωμένη στην μητέρα όλων μας Παναγιά, και ειδικότερα στην πλέον αγαπημένη των Καλυμνίων Παναγιά Κυραψηλή, έκανε εκτενή αναφορά στο υπό έκδοση τότε βιβλίο. Στη σημερινή εκδήλωση παρουσίασε ενδιαφέροντα συμπληρωματικά στοιχεία ενώ έγινε και τιμητική διανομή του βιβλίου,που πρόσφατα κυκλοφόρησε.

Δείτε φωτογραφίες και ένα μικρό απόσπασμα από την εκδήλωση στο video που ετοίμασε η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Το νέο βιβλίο "ΚΑΣΤΡΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ ΚΥΡΑΨΗΛΗΣ. Στον Βαθύ Καλύμνου." της Αρτέμιδας Σκουμπουρδή"