Στην Κάλυμνο το νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων,“Captain Morgan” των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου .(video)

19619

Στο λιμάνι της Καλύμνου ,βρίσκεται από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 το μεσημέρι, ένα νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου οι οποίοι προσθέτουν στο στόλο των 5 τουριστικών σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης που έχουν στην Κάλυμνο, ένα ακόμη μεγάλο και σύγχρονο πλοίο.

Το σκάφος μετακινήθηκε από τον Λαύριο στην Κάλυμνο, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ”

Το νέο σκάφος ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγείο OCEAN* των Μ. ΜΟΣΧΑΤΟΣ – Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ Ο.Ε.

*ΣΣ: Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το Ναυπηγείο που αρχικά η ΑΝΕΚ επέλεξε και υπέγραψε προσύμφωνο τον Οκτώβριο 2021 για τη ναυπήγηση του νέου σκάφους που θα αντικαταστήσει το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και μόλις μετά από μία εβδομάδα ,προχώρησε στην ακύρωση του προσυμφώνου πηγαίνοντας σε άλλο Ναυπηγείο. Έκτοτε έχουν περάσει 26 μήνες και το σκάφος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία ναυπήγησης του νέου σκάφους της οικογένειας Χατζηιωάννου με το Ναυπηγείο OCEAN υπογράφηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, πριν 15 μήνες περίπου και ήδη το σκάφος στις 3 Δεκεμβρίου 2023 “έπεσε” στη θάλασσα ,στο Λαύριο και ρυμουλκούμενο μετακινήθηκε στην Κάλυμνο. Στην Κάλυμνο γίνουν οι υπόλοιπες εργασίες ολοκλήρωσης της ναυπήγησης του. Ήδη τα συνεργεία που θα αναλάβουν τις εργασίες είναι πανέτοιμα να ξεκινήσουν ,ώστε το νέο σκάφος να είναι πανέτοιμο για ασφαλείς πλόες το συντομότερο και πριν την έναρξη της νέας σεζόν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Το νέο σκάφος θα ονομαστεί “Captain Morgan” και τα χαρακτηριστικά του είναι:

Τύπος: Ε/Γ – Τ/Ρ. Θα χρησιμοποιηθεί ως ημερόπλοιο για εκδρομές τους καλοκαιρινούς μήνες

Υλικό Κατασκευής: GRP

Αρ. Μηχανών: 2 DAEWOO

Ολικό Μήκος: 32, 90m

Ολικό Πλάτος: 8 m

Επιβάτες: 300

Από πλευράς κόστους εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρωμένο ,έτοιμο για να ταξιδέψει.

Στην προβλήτα όπου προσέδεσε το “Captain Morgan” ανέμεναν η Καλλιόπη Κουμιανού Χατζηιωάννου ,μητέρα του Χριστόδουλου και του Κώστα και συγγενικά τους πρόσωπα. Συγκινητική η στιγμή για τον Χριστόδουλου και τη μητέρα του, που τον αγκάλιασε και του ευχήθηκε καλοτάξιδο. Στις φωτογραφίες ο Χριστόδουλος με τη μητέρα του Καλλιόπη και την εξαδέλφη του Ανθούλα, αμέσως μετά την άφιξη του

Δείτε το όμορφο και αισιόδοξο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

8-12-2023 Το νέο σκάφος “Captain Morgan” των αδελφών Χατζηιωάννου στην Κάλυμνο