Άλλαξε όψη ο χώρος απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο και το “σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗ”.-Έφυγαν οι ασχήμιες.

2092

Μία από τις πρώτες ενέργειες της νέας Δημοτικής αρχής στον τομέα καθημερινότητας, ήταν να καταργήσει τον χώρο απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο και το “σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗ”, να αφαιρέσει τους υπόγειους κάδους που υπήρχαν και να μεταφέρει όλους τους υπόλοιπους κάδους σε άλλο σημείο και συγκεκριμένα πλησίον του αντλιοστασίου, πίσω από τις δημοτικές τουαλέτες.

Ο χώρος με τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων, αλλά και τους πλαστικούς κάδους στο εν λόγω σημείο αποτελούσε αρκετές φορές εστία μόλυνσης με απαράδεκτες και αντιαισθητικές εικόνες, που δημιουργούσαν άσχημες εντυπώσεις ενώ δυσμενή ήταν τα σχόλια από διερχομένους και επισκέπτες.

Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, συνεργείο του Δήμου ξεκίνησε τις εργασίες αφαίρεσης των υπόγειων κάδων, της μεταφοράς των υπόλοιπων κάδων στο νέο χώρο και στην αποκατάσταση του παλαιού.

Ήδη, τρεις ημέρες μετά, ο παλαιός χώρος άλλαξε όψη, αποκαταστάθηκαν οι ασχήμιες ,καθαρίστηκε, φυτεύτηκαν δένδρα στα σημεία που ήταν οι υπόγειοι κάδοι ,τοποθετήθηκε ένα παγκάκι και μία πινακίδα με την ένδειξη “διατηρούμε την Πλατεία καθαρή”. Επίσης δημιουργήθηκε ο νέος χώρος πίσω από τις δημοτικές τουαλέτες όπου μεταφέρθηκαν οι κάδοι απορριμμάτων , ενώ τοποθετήθηκε καλαίσθητη διακριτική περίφραξη ώστε οι κάδοι να μην είναι ορατοί στους διερχόμενους.