Εκβιαστική χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ι.Μαστροκούκος την επιστολή που έλαβε από το ΔΣ ΑΝΕΚ για την κατανομή των μετοχών. (2 video)

1489

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος λαμβάνοντας το λόγο για το 9ο θέμα του πινακίου με τίτλο: “Ενημέρωση Δημάρχου για την κατανομή των μετοχών της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου (ΑΝΕΚ)” αναφέρθηκε σε μία επιστολή που πήρε από την ΑΝΕΚ. Η εν λόγω επιστολή γράφτηκε στις 8 Ιανουαρίου 2024 και την παρέλαβε την επόμενη ημέρα στις 9 Ιανουαρίου 2024 . Όπως είπε, ήθελα να απαντήσω, αλλά προτίμησα να ξέρουμε όλοι, όλα, για να έχουμε κοινή γνώση. Για αυτό σας κάνω ενημέρωση και δεν το φέρνω θέμα προς συζήτηση. Θα έλθουν όμως άλλα θέματα προς συζήτηση που αφορούν και στην ΑΝΕΚ.

Την επιστολή αυτή ο Δήμαρχος Ι.Μαστροκούκος τόσο κατά την τοποθέτηση του, όσο και σε δήλωση του στο kalymnos-news.gr μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ την χαρακτήρισε ως εκβιαστική. Συγκεκριμένα στο σχολιασμό του μετά την ανάγνωση της επιστολής είπε: Ότι η Δημοτική Αρχή από εκβιασμούς δεν δέχεται, δεν εκβιάζεται από κανένα. Επίσης στη δήλωση τους στο kalymnos-news.gr ανέφερε: Ήταν ξεκάθαρα εκβιαστική… Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε εκβιασμό από κανένα για κανένα λόγο

Ο Δήμαρχος προέβη στην ανάγνωση της επιστολής που είχε ως θέμα “Παράδοση και Παραλαβή ΑΝΕ Καλύμνου” την οποία αυτούσια παραθέτουμε παρακάτω:

Να διευκρινίσουμε ότι την επιστολή υπογράφουν όλα τα μέλη του ΔΣ πλην του Γ.Μαύρου.

Μετά την ανάγνωση της επιστολής ο Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος σχολιάζοντας την, είπε:

Θεώρησα χρέος μου και ευθύνη να ενημερώσω όλους και να πω, είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Δημοτικής Αρχής και κανενός άλλου, το πότε θα κάνω την κατανομή των μετοχών. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε απορία ,εάν υπάρξει οποιοσδήποτε προβληματισμός, έχουμε πει και προεκλογικά ότι έχουμε ανεπτυγμένη την ενσυναίσθηση και να μπορούμε να ακούσουμε και να κατανοήσουμε τους πάντες όταν η στόχευση είναι προς το καλό. Όπως σας έκανα αυτή τη δήλωση, θέλω να κάνω και άλλη μιά. Ότι η Δημοτική Αρχή από εκβιασμούς δεν δέχεται, δεν εκβιάζεται από κανένα. Τι σημαίνει δηλαδή ,αν εμείς αποφασίσουμε να κάνουμε την κατανομή θα παραιτηθεί η Διοίκηση; Ο καθένας πράττει σύμφωνα με την ευθύνη του και τη λογική του και η δική μας λογική και η δική μας ευθύνη προς το παρόν περιορίζεται στην κατανομή των μετοχών που θα κρίνουμε εμείς. Μετά την κατανομή των μετοχών υπάρχει μία διαδικασία χρονοβόρα. Δηλαδή θα πρέπει το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση. Ξέρετε πολύ καλά ότι η διαδικασία σύγκλησης μίας Γενικής Συνέλευσης θέλει το χρόνο της. Στη Γενική Συνέλευση θα γίνουν οι εκλογές και θα αλλάξει η Διοίκηση. Τα υπόλοιπα σας τα είπα.

Δείτε στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με την ενημέρωση του Δημάρχου και την ανάγνωση της επιστολής καθώς και παρέμβαση του Δ.Διακομιχάλη

23-1-2024 «Εκβιαστική» επιστολή της ΑΝΕΚ στο Δήμαρχο Γ.Μαστροκούκο

Σε δήλωση του στο kalymnos-news.gr μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος αναφέρθηκε στην συνέχιση χρησιμοποίησης του ορόφου του Αναγνωστηρίου για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στο θέμα της επιστολής για την οποία επανέλαβε ότι είναι εκβιαστική . Συγκεκριμένα ανέφερε:

Ήταν ξεκάθαρα εκβιαστική .Υπάρχουν 2 πράγματα ,αυτή τη στιγμή πρέπει η ΑΝΕΚ να ολοκληρώσει κάποιες διαδικασίες. Αυτό το κάνει το ΔΣ Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα κρίνουμε, είναι δικαίωμα μας το πότε θα κάνουμε κατανομή των μετοχών της ΑΝΕΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες διαδικασίες και το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραμείνει να ολοκληρώσει . Σε καμία όμως των περιπτώσεων η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε εκβιασμό από κανένα για κανένα λόγο και με τίποτα και διάβασα αυτή την επιστολή ,όλα στο φως της δημοσιότητας ,δεν χρειάζεται να επαναλάβω, γιατί θα τα δείξετε και ξεκαθάρισα κοινώς το παιχνίδι, ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του σύμφωνα με αυτά που αποφάσισε η Κάλυμνος. Και η Κάλυμνος αποφάσισε αλλαγή. Αλλαγή σε όλα ,σε νοοτροπία, δεν γυρνάμε στο παρελθόν προχωράμε μπροστά αλλά όταν χρειαστεί να “δαγκώσουμε” εδώ είμαστε.

Κλείνοντας ο Γιάννης Μαστροκούκος είπε, ότι θέλουμε τα βήματα μας να είναι σοβαρά, προσεκτικά ,μήπως και σώσουμε οτιδήποτε σώζεται από αυτή τη ναυαγισμένη Εταιρεία που λέγεται ΑΝΕΚ.

Δείτε τη δήλωση του Γιάννη Μαστροκούκου στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Μαστροκούκος.

23-1-2024 Απάντηση Δημάρχου για την «εκβιαστική επιστολή» της ΑΝΕΚ