Επί 2,5 μήνες βρίσκεται σε ακινησία το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ” και η ΑΝΕΚ δηλώνει ότι θα επιστρέψει στα δρομολόγια μόλις ολοκληρωθεί η ετήσια συντήρηση του!

5878

Από την 1η Νοεμβρίου 2023 το ταχύπλοο σκάφος “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ” της ΑΝΕ Καλύμνου, που εκτελεί τα δρομολόγια Κάλυμνος -Μαστιχάρι με επιστροφή, βρίσκεται σε ακινησία και δεμένο στο λιμάνι της Καλύμνου.

Από την ημερομηνία εκείνη τα δρομολόγια στη γραμμή Κάλυμνος- Μαστιχάρι με επιστροφή, εκτελεί μόνο το “ΗΛΙΑΣ Τ” της ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ ,στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Εταιρειών. Η συνεργασία όμως αυτή διακόπηκε από 1/1 /2024 όπως αναφέραμε σε δημοσίευμα μας με τίτλο “Διακόπτεται η συνεργασία ΑΝΕΚ και ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ στη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι και επιστροφή, από 1/1/2024” στις 19 Δεκεμβρίου 2023 και που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Αν και η συνεργασία αυτή διακόπηκε από 1ης Ιανουαρίου 2024 , το “ΗΛΙΑΣ Τ” συνεχίζει μέχρι και σήμερα να εκτελεί τα δρομολόγια προς Μαστιχάρι, ως ” ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ” ανεξάρτητα και χωρίς καμία σχέση με την ΑΝΕΚ, προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ” να παραμένει δεμένο, συμπληρώνοντας ήδη 2,5 μήνες

Σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, ο δικηγόρος Καλύμνου και μέτοχος στην ΑΝΕΚ Δημήτριος Καρδούλιας με επιστολή του προς την Εταιρεία ζητά να του γνωρίσουν τους λόγους που το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ” δεν εκτελεί μέχρι σήμερα δρομολόγια στη γραμμή Κάλυμνος- Μαστιχάρι.

Αυτούσια την επιστολή του Δημήτρη Καρδούλια, παραθέτουμε παρακάτω:

Η ΑΝΕΚ με μία ολιγόλογη και γενικόλογη απαντητική επιστολή ,που υπογράφει ο απερχόμενος Πρόεδρος Γ.Θανάτσης, δηλώνει άγνοια δήθεν του δημοσιεύματος του kalymnos-news.gr περί διακοπής συνεργασίας της ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ με την ΑΝΕΚ και επί της ουσίας αναφέρει, ότι “το ΝΤΟΛΦΙΝ διεξάγει την ετήσια συντήρηση του . Μόλις ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στα δρομολόγια του”

Βέβαια το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι, “πέρασαν 2,5 μήνες που το ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ δεν εκτελεί δρομολόγια και βρίσκεται σε ακινησία και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η συντήρηση του;”

Παραθέτουμε ως έχει την απάντηση της ΑΝΕΚ: