Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το καλοκαιρινό “Φεστιβάλ Νισύρου 2024”. Θα συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως Δήμητρα Γαλάνη και Γλυκερία.

531

Από το Δήμο Νισύρου ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για το καλοκαιρινό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΙΣΥΡΟΥ 2024.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:


Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του Δημάρχου η συνάντηση για την έγκριση της πρότασης για το φεστιβάλ 2024, παρουσία Δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου, των αντιδημάρχων Γιώργου Τορίζη, Αντώνη Κουμπανιού, Ειρήνης Πάχου, Γιώργου Κουκουράκη, και των εντεταλμένων συμβούλων, Δήμητρας Καφετζηδάκη και Γιάννη Τριανταφύλλου, καθώς και  του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Νισύρου 2023 κ. Δημήτρη Μίχαλου. Η πρόταση του κ. Μίχαλου  εγκρίθηκε ομόφωνα και προστέθηκαν περισσότερες εκδηλώσεις.

Με στόχο πάντα  την ανάδειξη της μοναδικότητας του νησιού, της πολιτιστικής του κουλτούρας  αλλά και  της παράδοσης και της γαστρονομίας του, το Φεστιβάλ Νίσυρος 2024 φιλοξενεί σπουδαίους καλλιτέχνες και εκδηλώσεις που θα απολαύσουν ντόπιοι και επισκέπτες  αλλά  και δράσεις για την ανάδειξη του Γεωπάρκου με τη μοναδική βιοποικιλότητα, δράσεις για την οικολογία και το περιβάλλον, την Ηφαιστειάδα για τον κινηματογράφο και την  Νισύρικη Αμφικτυονία.

Καλλιτέχνες όπως  η Δήμητρα Γαλάνη, η Γλυκερία, οι  Locomondo, η Μαρίνα Σάττι, η Βιολέτα Ίκαρη  κ.α., δίνουν ραντεβού στο νησί του ηφαιστείου, κάνοντας τη Νίσυρο πόλο έλξης και αυτό το καλοκαίρι. H έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στο ηφαίστειο με  την επίσημη αναγνωρισμένη  tribute μπάντα των Pink Floyd, σε  ένα υπερθέαμα μουσικής και light show, που  έχει παρουσιαστεί  σε όλο το κόσμο. Η αυλαία θα πέσει τον Οκτώβριο με ένα Πανελλαδικό  Συνέδριο Οικολογίας με θέμα «Το Γεωπάρκο της Νισύρου».

Οι ημερομηνίες και το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα από το Δήμο Νισύρου