Στις 29 Φεβρουαρίου 2024 η νέα ημερομηνία του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές-Δυσκολεύουν τα πράγματα για την ΑΝΕΚ, με την τροποποίηση όρου για ηλικίες πλοίων που συμμετέχουν.

1091

Αναρτήθηκε σήμερα 31 Ιανουαρίου 2024 η νέα απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης που αφορά στον ανοικτό δημόσιο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση 73 δρομολογιακών γραμμών συμπεριλαμβάνονται και αυτές που θα διεκδικήσει η ΑΝΕ Καλύμνου (ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ με ενδιάμεσα νησιά και ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ).

Με την απόφαση αυτή ορίζεται η νέα ημερομηνία του διαγωνισμού που είναι Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ.,ενώ τροποποιείται ο όρος της παραγράφου 20 του κεφαλαίου V του Παρατήματος Ι της αρχικής προκήρυξης .

Συγκεκριμένα η τροποποίηση είναι η παρακάτω:

Πιό συγκεκριμένα με την εν λόγω τροποποίηση

σίγουρα δυσκολεύει τα πράγματα για την ΑΝΕ Καλύμνου στη διεκδίκηση των δρομολογιακών γραμμών ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΣΑΜΟΥ με ενδιάμεσα νησιά και ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΚΩΣ- ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ, αφού σε περίπτωση συμμετοχής Εταιρείας με νεότερο πλοίο αυτό προηγείται ανεξάρτητα της προσφοράς, ακόμη και αν αυτή είναι χαμηλότερη .

Να σημειώσουμε ότι το πλοίο “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” έχει ναυπηγηθεί το έτος 1988