Ανοιχτή πρόσκληση του Δημάρχου Γιάννη Μαστροκούκου στους πρώην Δημάρχους αν θέλουν να βοηθήσουν- Τι είπε για τη Σχολή Μηχανικών (video)

783

Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, επισκεφτήκαμε το Δημαρχείο Καλύμνου ,όπου βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό το Δήμαρχο Γιάννη Μαστροκούκο στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι, οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου, οι συνεργάτες και Ειδικοί σύμβουλοι του Δημάρχου.

Σε μία σύντομη διακοπή της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος μας παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τις στοχεύσεις και τα πρώτα βήματα, ενάμιση μήνα περίπου μετά την ανάληψη της Δημαρχίας.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε αναφερόμενος στο σκοπό και τη χρησιμότητα αυτών των συσκέψεων, λέγοντας ότι: ήταν πολιτική μας δέσμευση που καταθέσαμε στην κοινωνία και για αυτό και μας εξέλεξε, ήταν η καλή επικοινωνία με ενσυναίσθηση και κατανόηση και η αναβάθμιση των Υπηρεσιών καθώς και η στόχευση, τι πρέπει να κάνουμε. Η στόχευση αυτή υλοποιείται με τον προγραμματισμό. Αυτό κάνουμε τώρα προγραμματίζουμε ιεραρχούμε και υλοποιούμε. Βλέπουμε την αποτελεσματικότητα και ανάλογα προχωράμε. Βέβαια δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι τεράστια καθώς και η δυσλειτουργία.

Απαντώντας σε ερώτημα για συγκεκριμένους στόχους, είπε ότι ξεκίνησαν με θέματα καθαριότητας και υποδομών της, ενώ θέλουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για τη Σχολή Μηχανικών. Επίσης ξεκίνησαν τις διαδικασίες για μεγάλα έργα που λιμνάζουν, όμως όπως είπε δεν θέλει να λέει στον κόσμο κάτι που δεν είναι ώριμο.

Για το θέμα της Σχολής Μηχανικών μετά από σχετική ερώτηση και με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα του kalymnos-news.gr για το τι γίνεται με τη Σχολή Μηχανικών στην Κάλυμνο, όταν η ΑΕΝ Λακωνίας που το Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσης της δημοσιεύτηκε την ίδια ημερομηνία 2 Φεβουαρίου 2023 , είναι έτοιμη να λειτουργήσει, ο Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος είπε:

Η ΑΕΝ (Σχολή Μηχανικών) έχει καθυστερήσει όχι χαρακτηριστικά, είναι εκτός κάθε προγραμματισμού, εκτός κάθε σκέψης διότι η ιστορία όταν ξεκίνησε μαζί με τη Λακωνία, η Λακωνία έχει προχωρήσει ότι ήταν να κάνει για τη δικής της Σχολή, τώρα είναι έτοιμη να ανοίξει και η Κάλυμνος ακόμα συζητούσε και δεν είχε ολοκληρώσει πράγματα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος έθεσε και τα ερωτήματα ,έχετε δει καμία έναρξη εργασιών, έχετε δει τι κλίμα υπήρχε στο Υπουργείο Ναυτιλίας ; Ήταν απογοητευμένοι και βαριεστημένοι γιατί έδωσαν μία σχολή και δεν την προχωρήσανε. Συνεχίζοντας είπε: Επειδή δεν θέλω να βγάζω αρνητικά συναισθήματα και τοξικότητα στην κοινωνία που ελπίζει, κρατάμε τα αρνητικά για μας και σας λέω ότι έχω κάνει αρκετές συναντήσεις στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με τους ανθρώπους που θα κάνουν τις τροποποιήσεις στο κτίριο, έχω στείλει τις σχετικές επιστολές ,έχουν φύγει τα σχέδια για επικαιροποίηση , έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα, το τρέχουμε το θέμα και εννοείται ότι θα τα καταφέρουμε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Δήμαρχος είπε: Η Κάλυμνος έχει ανάγκη από ομόνοια, πρέπει να είναι ήρεμη, πρέπει να πορευτεί σε νέα εποχή και έχουμε αποδοχή απ’ όλους τους Δημάρχους του Αιγαίου και είναι σε υψηλά επίπεδα από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη. Έχει όμως ανάγκη και τις δυνάμεις της Καλύμνου να συμβάλουν θετικά και όχι αρνητικά. Καλώ εδώ μέσα από εσάς. Υπάρχουν οι πρώην Δήμαρχοι. Ελάτε κύριε Διακομιχάλη ,θέλετε ,ελάτε να βοηθήσετε. Κύριε Γαλουζή θέλετε, ελάτε. Κύριε Ρούσσο θέλετε να βοηθήσετε ελάτε. Κάθε βοήθεια είναι δεκτή και τους καλώ μέσα από το δικό σας κανάλι.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μαστροκούκος στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

20-2-2024 Ο Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος για την καθυστέρηση στην σχολή Μηχανικών