Ερωτήσεις στο δήμαρχο Ι.Μαστροκούκο από τους συνεργάτες του kalymnos-news.gr για ενδιάμεση λύση διαχείρισης απορριμμάτων -ανακύκλωση και για ΑΝΕΚ (video)

704

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 στις 1.00 το μεσημέρι, στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος. Στο πάνελ μαζί του, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και αποδήμων Καλλιόπη Κουτούζη Vogelzang, αφού το κυρίως θέμα που εστιάστηκε η συνέντευξη ήταν για τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή της  στην τουριστική έκθεση “Boats 2024”που διεξήχθη από 20 έως 28 Ιανουαρίου 2024 στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Δείτε τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου πατώντας εδώ

Στο περιθώριο της συνέντευξης οι συνεργάτες του kalymnos-news.gr Μπέττυ Μαΐλλη και Μάμας Χαραμαντάς υπέβαλαν ερωτήσεις γαι τρέχοντα θέματα για τη διαχείρισης απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τη δημοτική συγκοινωνία και για την ΑΝΕΚ.

Συγκεκριμένα η Μπέττυ Μαΐλλη έθεσε το ερώτημα τι γίνεται με την ενδιάμεση λύση διαχείρισης απορριμμάτων , με την ανακύκλωση, αλλά και με τη Δημοτική συγκοινωνία.

Ο Δήμαρχος δεν έδωσε απαντήσεις, λέγοντας, δεν ήθελα να μπούμε και στα τρία κεφάλαια που είναι τεράστια, θα κάνουμε κατά τομέα συνεντεύξεις και θα ενημερώνεστε και εσείς και η κοινωνία. Ευχαριστώ.

Ο Μάμας Χαραμαντάς ρώτησε: Είστε Δήμαρχος ενός μηνός, προλάβατε το μήνα αυτό να έχετε μία ενημέρωση από τη Διοίκηση της ΑΝΕΚ για το χρέος, για το νέο σκάφος, αν είναι στη θερινή σεζόν εδώ, αν έχετε ενημέρωση και το τρίτο πως σχολιάζετε την αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού για το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” για τις άγονες γραμμές που λέει ότι το νέο σκάφος που συμμετέχει προηγείται του παλαιότερου και παίρνει τη γραμμή;

Ο Γιάννης Μαστροκούκος απαντώντας είπε: Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στην ΑΝΕΚ. Η ΑΝΕΚ στην κατάσταση που είναι ,ξέρετε πολύ καλά, δεν είναι ανάγκη να τα λέμε, είναι ναυάγιο ,είναι ναυαγισμένη. Γίνεται μία προσπάθεια να πάρει τις γραμμές. Εύκολα, δύσκολα ,θα δείξει. Τον χειρισμό των θεμάτων τον έχει ακόμα η Διοίκηση. Ενημέρωση λεπτομερή, όπως μου ζητάτε να απαντήσω, δεν έχω. Το που βρίσκεται το νέο σκάφος, σε τι κατάσταση, πόσα χρεωστά ακόμα δεν έχω. Όμως είναι στον προγραμματισμό και έχουμε μιλήσει με τους συναδέλφους τους δικούς μας, ότι θα κάνουμε ένα ταξίδι στην Αθήνα, όπου θα επισκεφτούμε τα Ναυπηγεία για να δούμε από κοντά που βρίσκεται ,σε τι κατάσταση είναι, τι υπόλοιπα εργασιών υπάρχουν. Σας τονίζω ότι αν η ΑΝΕΚ ναυαγήσει η ζημιά για την Κάλυμνο είναι τεράστια. Κανείς ιδιώτης όσο και αν εξυπηρετεί, που ευχαριστούμε τους ιδιώτες που επενδύουν σε αυτό τον τόπο και σε ένα προϊόν θαλάσσιο που εμπεριέχει και κινδύνους, όμως η ΑΝΕΚ είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Μπορεί να έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο, χωρίς να προτάξει το κέρδος, πρώτα η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και όχι του επιχειρηματία.

Για το θέμα της αλλαγής του όρου στο διαγωνισμό, ο Δήμαρχος είπε: Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω σε βάθος την ιστορία, ξέρω αρκετά πράγματα, κι εμείς είμαστε σε αναμονή. Δεν ξέρω τι εξέλιξη μπορεί να έχει ο διαγωνισμός, σας είπα εξάλλου ότι τον χειρισμό του θέματος τον έχει η διοίκηση έως ότου αντικατασταθεί και η Διοίκηση θα αντικατασταθεί το συντομότερο δυνατό. Τελειώνοντας τις τυπικές διαδικασίες του διαγωνισμού θα αντικατασταθεί και η Διοίκηση. Διότι αν ξεκινήσουμε εμείς τώρα τις διαδικασίες αντικατάστασης ,υπάρχει περίπτωση να βρεθεί η εταιρεία χωρίς πιστοποιημένη Διοίκηση προκειμένου να καταθέσει φάκελο ή να καταθέσει οποιαδήποτε ένσταση.

Σε επισήμανση της Μπέττυς Μαΐλλη για την ενημέρωση που έχει για την ΑΝΕΚ, ο Γιάννης Μαστροκούκος παραδέχθηκε ότι η ενημέρωση που έχει είναι ελλιπής.

Δείτε αναλυτικά τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

1-2-2024 Ερωτήσεις δημοσιογράφων στον Δήμαρχο Γιάννη Μαστροκούκο