Ι.Γαλουζής: Θα βοηθήσουμε θεσμικά από το ρόλο που μας έταξε ο Καλυμνιακός λαός, απαντώντας στην πρόσκληση του Δημάρχου Ι. Μαστροκούκου. (video)

903

Με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση μέσω του kalymnos-news.gr του Δημάρχου Γιάννη Μαστροκούκου στους πρώην Δημάρχους αν θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν και να συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024,απόγευμα, συναντήσαμε το πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννη Γαλουζή  και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Στο Γιάννη Γαλουζή θέσαμε το ερώτημα αν θα ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση του Δημάρχου για βοήθεια. Ξεκίνησε λέγοντας ,ότι ξαφνιάστηκε όταν άκουσε αυτή την πρόσκληση, να ζητά ο Δήμαρχος βοήθεια και συνεργασία. Θα πει κάποιος ότι είναι λογικό και πολύ σωστό. Όμως τέτοιου είδους προτάσεις δεν γίνονται δια μέσου των μέσων ΜΜΕ. Θα μπορούσε να είχε προηγηθεί αυτής της πρότασης και μία επιστολή του Δημάρχου προκειμένου να γίνει μία συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό ως παρατήρηση. Δεν είναι κανείς αντίθετος στο να βοηθήσει και να συνδράμει την παρούσα Δημοτική αρχή και το Δήμαρχο , τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος λέει ότι είναι “πνιγμένος μέχρι τα μπούνια”. Η διοίκηση του Δήμου δεν είναι κάτι απλό και κάτι εύκολο. Έχεις αρκετά θέματα να αντιμετωπίσεις και πολλά μέτωπα ανοιχτά ,όλα έχουν καταληκτικές ημερομηνίες οφείλεις να τρέξεις και το αναγνωρίζουμε αυτό. Συνεχίζοντας ο Γιάννης Γαλουζής είπε: Εμείς είμαστε θεσμικά τοποθετημένοι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορούμε επομένως, να βοηθήσουμε με την παρουσία μας την προσωπική αλλά και ως Παράταξη, τη Δημοτική αρχή με προτάσεις τις οποίες μπορούμε να καταθέτουμε και εγγράφως εφόσον το επιθυμεί για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων ,ζητημάτων που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Κανένας δεν έχει αρνηθεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε όμως να το κάνουμε πίσω από τις πόρτες, πίσω από παραβάν ,πρέπει να γίνονται φανερά και ξεκάθαρα. Αυτό επομένως μπορούμε να το κάνουμε είμαστε στη διάθεση του, όπως εκείνος κρίνει και μπορεί να μας ενημερώνει για τα θέματα τα οποία εκείνος χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια και με διαφάνεια μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο να τα αναλύουμε και να καταθέτουμε και εγγράφως τις προτάσεις.

Επίσης ο πρώην Δήμαρχος απάντησε σε σχετική ερώτηση για την ΑΕΝ (Σχολή Μηχανικών), αν θα βοηθήσει, εφόσον κληθεί για το θέμα αυτό, αναφερόμενος και στο ιστορικό.

Ακολούθως ο Γιάννης Γαλουζής και επανερχόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου για βοήθεια είπε: Θα βοηθήσουμε θεσμικά από το ρόλο που μας έχει τάξει ο Καλυμνιακός λαός. Θα είμαστε η μείζων μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπορεί την 1η Κυριακή να ήμασταν πρώτοι, όμως τη 2η Κυριακή και με το νόμο που υφίσταται μας έχει βάλει στην μείζονα μειοψηφία, θεσμικά θα εκπροσωπήσουμε τη θέση μας ,θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια ,καταγραφή αυτών που λέμε και είμαστε στη διάθεση του για όποιο θέμα θέλει.

Κλείνοντας ο Γιάννης Γαλουζής, ζήτησε όπως οι συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής ,που λαμβάνει σημαντικές προτάσεις να γίνονται σε ώρες που θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη και να μεταδίδονται απευθείας διαδικτυακά.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Γαλουζής στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

26-2-2024 Συνέντευξη με τον Γιάννη Γαλουζή για την επικαιρότητα