Ορεινός περίπατος σε μία άγριας ομορφιάς διαδρομή προς τη Δρακολίμνη στα Αργινώντα. (video)

1648

Ο συνεργάτης του kalymnos-news.gr Μάμας Χαραμαντάς, ειδικός σε αποστολές μεγάλης δυσκολίας, με το δικό του μοναδικό τρόπο καταγράφει και περιγράφει μία δύσκολη ορεινή διαδρομή με εντυπωσιακή θέα προς τη Δρακολίμνη στα Αργινώντα.

Μία μεγάλης δυσκολίας διαδρομή, μέσα από την λαγκαδιά πίσω από τα Στημένια, με εντυπωσιακές εικόνες και ένα τοπίο άγριας ομορφιάς από τα βράχια και τα βουνά της Καλύμνου και με θέα από κάποια σημεία της μαγευτικής Τελένδου 

Μαζί με το Μάμα παρέα όπως πάντα, ο Μιχάλης Ανθούλης.

Αξίζει να κάνουμε μια μικρή αναφορά στη Δρακολίμνη πάνω από τα Αργινώντα, με στοιχεία που αντλήσαμε  από το αρχείο της «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ»

Πρόκειται για ένα οροπέδιο, αρκετά μεγάλης επιφάνειας, σχεδόν επίπεδης ,που περιμετρικά είναι περιφραγμένο με ξερολιθιά. Ένας ξεχωριστός εντυπωσιακός χώρος, που κάθε χειμώνα όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, γεμίζει νερό που διατηρείται για αρκετό χρόνο. Ακόμη και χωρίς να έχει γεμίσει από νερό, αφού οι φετινές βροχές δεν ήταν αρκετές, είναι εντυπωσιακή.

Τη δρακολίμνη την έχει απαθανατίσει ,γεμάτη νερό , με το φακό του ο αγαπητός και μοναδικός Νικόλας Σμαλιός πριν 12 χρόνια, σε μία εντυπωσιακή φωτογράφηση που παραθέτουμε παρακάτω.

Πριν 11 χρόνια στις 27 Δεκεμβρίου 2012 πέντε νεαροί Καλύμνιοι φοιτητές που είχαν δει τη φωτογραφία του Νικόλα Σμαλιού,  επιχείρησαν να την επισκεφτούν. Ξεκίνησαν για να βρούν τη Δρακολίμνη που βρίσκεται στα υψώματα του Αργινώντα τους πήρε όμως η νύχτα, έχασαν τον προσανατολισμό τους, βρέθηκαν σε αδιέξοδο και πάνω από ένα γκρεμό. Τηλεφώνησαν στους οικείους τους και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Ενημερώθηκε ο τότε πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Γιάννης Νομικάριος που αμέσως κινητοποίησε τους θηροφύλακες οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εντόπισαν τους 5 νεαρούς και τους οδήγησαν με ασφάλεια πίσω, όπου τους ανέμεναν γονείς και φίλοι.

Και μετά από αυτή την μικρή παρένθεση για τη Δρακολίμνη, δείτε το όμορφο ρεπορτάζ του Μάμα Χαραμαντά για το kalymnos-news.gr

23-2-2024 Η «Δρακολίμνη» στην Κάλυμνο.