Περιφερειακός σύμβουλος Μικές Ζηρούνης: Ανοίγουμε το θέμα “Ταυτοποίηση Μελιού Καλύμνου” και αναδεικνύουμε τα προβλήματα των Μελισσοκόμων του νησιού μας.

177

Από τον Περιφερειακό σύμβουλο της Παράταξης “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ” εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου με θέμα: «Ταυτοποίηση Μελιού Καλύμνου»,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοίγουμε το θέμα «Ταυτοποίηση Μελιού Καλύμνου», καθώς και αναδεικνύουμε τα προβλήματα των Μελισσοκόμων του νησιού μας.

Σε συνάντηση που είχα τις προηγούμενες ημέρες με τον Συνεταιρισμό Μελισσοκόμων και τον πρόεδρο Γιάννη Γαβαλά στα γραφεία τους, είχα την ευκαιρία να ακούσω από τα πλέον επίσημα χείλη τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και οφείλω να τα γνωστοποιήσω στους συμπατριώτες μου, προκειμένου να γνωρίζουν όλη την αλήθεια.

Και εξηγούμαι:

Επτά χρόνια (οδεύουμε στο 8ο!), παλεύει ο Συνεταιρισμός να ταυτοποιήσει το Μέλι μας, δίνοντάς του Γεωγραφικό Προσδιορισμό!

Μια μελέτη, η οποία με ευθύνη της Περιφέρειας και του μελετητή που εκείνη όρισε, έχει γίνει πινγκ πονγκ. Με τεράστιες καθυστερήσεις και λάθη, φτάνει στα χέρια των μελισσοκόμων μας, επιστρέφεται πίσω με τις αλλαγές που απαιτούνται και χάνεται ξανά στη διαδρομή! Επτά (7!!) χρόνια!

Αυτή η καθυστέρηση, είναι τουλάχιστον ύποπτη ως προς την σκοπιμότητά της.

Ποιοι δεν θέλουν να αποκτήσει ταυτοποίηση το μέλι μας και γιατί;;

Στις πλάτες του ονόματος του νησιού μας, συντελείται μια «νόμιμη» απάτη!

Μέλι Κίνας, ελληνοποιείται, ανακατεύεται με το δικό μας, αφού πρώτα τυποποιητές από άλλα μέρη της Ελλάδος, αφαιρούν τους γυρεόκκοκους ώστε να μην φαίνεται η προέλευσής του!

Το αναμειγνύουν έπειτα με το μέλι μας και με γυρεόκκοκους στο 18%, το πουλάνε με ετικέτα «ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΚΑΛΥΜΝΟΥ»!

Για να καταλάβετε, με έναν τόνο Καλύμνικου μελιού, κάποιοι βγάζουν 100 τόνους από αυτό το μέλι χαμηλής ποιότητας! Και το πουλάνε ανά την Ελλάδα, σε σούπερ μάρκετ, σε λαϊκές, χρησιμοποιώντας το όνομα “ΚΑΛΥΜΝΟΣ”, εκθέτοντάς το ανεπανόρθωτα.

Εσείς ποιο μέλι θα δίνατε στα παιδιά σας; Το αυθεντικό θυμαρίσιο με γυρεόκκοκους πάνω από 70%, με αγνό άρωμα, με την απίστευτη γεύση που έχει το θυμαρίσιο μέλι μας, τα εξαιρετικά οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά ή κινέζικο με 18%;

Ως εδώ! Πιστοποίησαν το «κρασοτύρι της Κω, τα «λούπια» της Ρόδου (καλώς τα ταυτοποίησαν) και τον δικό μας θησαυρό, τον έχουν αφήσει έρμαιο των συμφερόντων.

Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να δοθεί ΑΜΕΣΑ η Ταυτοποίηση στο «χρυσό» που βγάζουν τα βουνά μας!

Να σταματήσει να χρησιμοποιείται το όνομα της Καλύμνου πάνω σε συσκευασίες μελιού χαμηλής ποιότητας και άγνωστης προέλευσης!

Ναι, με την ταυτοποίηση, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Μόνο το μέλι που θα παράγεται και θα συσκευάζεται εδώ θα μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομά μας!

Ακόμη, οι Μελισσοκόμοι μας απαιτούν και με το δίκιο τους, να ανοίξουν νέοι Αγροτικοί δρόμοι ώστε να μπορέσουν να βάζουν τις κυψέλες τους. Η δόμηση, η τουριστική ανάπτυξη, έχει επιφέρει σημαντική συρρίκνωση στα πεδία τα οποία χρησιμοποιούν.

Τέλος, να δοθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καμένες κυψέλες, που απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα καταστράφηκαν λόγο των πυρκαγιών του προηγούμενου καλοκαιριού.

Το θέμα «ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ», θα το φέρω σαν θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην επόμενη Απολογιστική Συνεδρίαση η οποία γίνεται ανά δυο μήνες. Σε αυτή την Συνεδρίαση, οι Αντιπολιτεύσεις θέτουν τα ερωτήματά τους στην Περιφερειακή Αρχή και εκείνη είναι υποχρεωμένη να απαντήσει!

Το Μέλι μας θα πάρει ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης)!

Κόντρα σε αυτούς που τους βολεύει να μην πάρει!

Στους αγώνες για το δίκαιο και το σωστό, πάντα εκεί!

                                                                                                ΜΙΚΕΣ ΖΗΡΟΥΝΗΣ

                                                                       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

                                                                             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ