Έπαρχος Μ.Μουσελλής για συναντήσεις με Υπουργό Υγείας και κυβερνητικά στελέχη: Άμεσα Ιατρός σε ΠΙ Βαθύ και Ψερίμου-Προχωρά ο διαγωνισμός για Τοπικά Πολεοδομικά σχέδια(video)

317

Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Έπαρχος Π.Ε.Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με στελέχη της κυβέρνησης για θέματα των νησιών της Επαρχίας.

Σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 το πρωί, επισκεφτήκαμε τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή ο οποίος μας παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τις συναντήσεις που είχε και για τα αποτελέσματα.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη του, ο Έπαρχος είπε ότι ήταν ένα ταξίδι προγραμματισμένο και στοχευμένο , το οποίο εντάσσεται στις δράσεις του Επαρχείου για το 2024.

Από τα θέματα που απασχολούν τα νησιά, όπως είπε ο Μανώλης Μουσελλής έβαλε σε προτεραιότητα δύο μεγάλα, αυτά της Υγείας και των Τοπικών Πολεοδομικών σχεδίων.

Επισκέφτηκε το Υπουργείο Υγείας και συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, όπου συζήτησαν θέματα των δομών υγείας των νησιών της Επαρχίας μας. Αναφορικά με τα προβλήματα Υγείας στην Κάλυμνο είπε, ότι συζητήθηκε το θέμα στελέχωσης με Ιατρούς του Νοσοκομείου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εδώ και καιρό δεν υπάρχει Καρδιολόγος, το Ακτινολογικό λειτουργεί με έναν Επικουρικό, οι δύο Παθολόγοι συνταξιοδοτούνται, δεν υπάρχει ΩΡΛ και είναι θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό και τα οποία γνωρίζει . Είναι ελλείψεις όπως τόνισε, που μπορούν να είχαν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, αν δεν υπήρχε η σωστή διαχείριση από πλευράς του Διοικητή Νίκου Φανιού, με τον οποίο βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία ,όπως και του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού. Το θέμα με τους Καρδιολόγους είπε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική προκήρυξη και ευελπιστούμε ότι με τα κίνητρα που θα δοθούν από το Υπουργείο θα δοθεί λύση. Εκτός από τις επιστολές που κατά καιρούς έχουν σταλεί προτιμήσαμε τις διά ζώσης συναντήσεις και το ευχάριστο είναι ότι ο Υπουργός είναι γνώστης των προβλημάτων. Επίσης ο Έπαρχος είπε, ότι αυτό που είναι ώριμο και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υλοποιηθεί είναι η κάλυψη του Περιφερειακού Ιατρείου στο Βαθύ και ήδη έχουν μπει οι πρώτες υπογραφές για την τοποθέτηση Ιατρού. Αναφορικά με το Περιφερειακό Ιατρείο Ψερίμου είπε ότι το Υπουργείο ήδη αναζητά ιδιώτη Ιατρό, ενώ σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον η θέση θα καλυφθεί όπως παλαιότερα με Οπλίτη Ιατρό. Είναι ένα θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη και με τον Γενικό Γραμματέα Αντώνη Οικονόμου και δόθηκε η διαβεβαίωση, ότι μόλις βρεθεί Οπλίτης Ιατρός που θα πληροί τα κριτήρια, θα γίνει άμεσα η μετακίνηση του.

Συνεχίζοντας ο Μανώλης Μουσελλής είπε, ότι η επόμενη επίσκεψη ήταν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κουτουλάκη Μανώλη ,λόγω απουσίας εκτός Αθηνών του Υφυπουργού Γιάννη Παππά με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά. Με τον Μανώλη Κουτουλάκη υπήρξε μία εποικοδομητική συζήτηση για θέματα των νησιών, ενώ εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της εκδήλωσης του “ΠΟΚΙΝΗΜΑΤΟΣ” για να γίνουν κάποιες ενέργειες πιστοποίησης για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ταυτότητας του νησιού

Ο Έπαρχος έκλεισε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, αναφερόμενος στην επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δεν κατέστη δυνατή όπως είπε, η συνάντηση με τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά λόγω απουσίας του για προσωπικούς λόγους. Υπήρξε όμως συνάντηση με το Διευθυντή του Γραφείου του, ο οποίος τον ενημέρωσε για την διαγωνιστική εξέλιξη των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που αφορούν τα 5 από τα 6 νησιά της Επαρχίας (Κάλυμνος, Λέρος,Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι). Τα σχέδια αυτά θα “γιατρέψουν” παθογένειες ετών. Μέσα στον Απρίλιο, ενδεχομένως να έχουμε ανάδοχο του έργου, υπάρχουν προσφορές από 2 μεγάλες Εταιρείες, εκτός απροόπτου και εφόσον όλα κινηθούν κανονικά, ενδεχομένως μέσα στον Ιούνιο να έχουμε την ανάληψη του έργου.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής για τις συναντήσεις του με κυβερνητικά στελέχη για θέματα των νησιών