Με ανοιχτή επιστολή της, η Σεβαστή Τσάταρου, Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου “Hands of Kalymnos” απαντά στην τέως αντιδήμαρχο Ρένα Μαγκάκη, για ανάρτηση της στα social media, για δήθεν “φιλόζωους” που “τους χαλάσαμε την ‘κονόμα”
Παραθέτουμε την επιστολή της Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου “Hands of Kalymnos” Σεβαστής Τσάταρου ως έχει:
Με έκπληξη , διαβάσαμε προ ημερών, ανάρτηση της τέως Αντιδημάρχου κας Μαγκάκη στα social media, για δήθεν ‘φιλόζωους’ που ‘τους χαλάσαμε την κονόμα’…. Αν και η Πρόεδρος μας Σεβαστή Τσάταρου, της ζήτησε άμεσα να κατονομάσει ποιους ακριβώς εννοεί, ουδεμία απάντηση πήρε… Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό της κας Μαγκάκη, ούτε βέβαια να την εξαναγκάσουμε να ξεκαθαρίσει ποιους ακριβώς εννοεί, και μολονότι τέτοιου είδους υπαινιγμοί καθόλου δεν μας αγγίζουν, εντούτοις θεωρούμε σκόπιμο, για την ιστορία και τους λάτρεις της αλήθειας σε αυτόν τον τόπο, να κάνουμε μερικές επισημάνσεις:
Ο Σύλλογος μας έχει να παρουσιάσει αξιόλογο έργο σε ό,τι έχει να κάνει με την διαχείριση αδέσποτων ζώων. Αποτελούμενος αποκλειστικά από εθελόντριες, χωρίς την παραμικρή χρηματοδότηση από οπουδήποτε, με αποκλειστικό γνώμονα την φροντίδα και περίθαλψη αδέσποτων ζώων, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των απλών φιλόζωων συμπατριωτών μας, και ουδεμία μομφή από όπου και αν προέρχεται , δεν είναι δυνατόν να μας αγγίξει.
Στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις και την ανιδιοτελή προσφορά των μελών μας, προσφέραμε απλόχερα την βοήθεια μας όποτε μας ζητήθηκε, μάλιστα υπήρξαμε και αρωγός της πρώην δημοτικής αρχής στην οποία συμμετείχε η κα Μαγκάκη ως Αντιδήμαρχος, και ως εκ τούτου πολύ καλά γνωρίζει το έργο μας, αρκεί δε να σημειωθεί πως τα τρία πρώτα χρόνια θητείας της τότε δημοτικής αρχής και στα πλαίσια του μεταξύ μας μνημονίου συνεργασίας, όλα τα σκυλιά που ανήκαν στο δήμο τα φιλοξενήσαμε εμείς οι εθελόντριες του ‘Hands of Kalymnos’ στα σπίτια μας, τα σιτίσαμε με δικές μας δαπάνες και φροντίσαμε πάλι με δικές μας δαπάνες να τους βρούμε ανάδοχες οικογένειες!
Στην ουσία δηλαδή βοηθήσαμε τα μέγιστα την πρώην δημαρχία να παρουσιάσει αξιόλογο έργο στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων
ζώων!!! Ακόμα και σήμερα, με πενιχρά μέσα, και χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη από οπουδήποτε, προσπαθούμε για το καλύτερο, με αποκλειστικό γνώμονα την ανιδιοτελή αγάπη των μελών μας για τα αδέσποτα ζώα, σοβαρό ζήτημα, το οποίο ταλανίζει χρόνια το νησί μας και είναι πλέον γνωστό σε όλους.. Πετύχαμε ήδη πολλά, έχουμε ήδη ζητήσει τη συνδρομή της νέας δημοτικής αρχής, και εφόσον υπάρξει η δέουσα ανταπόκριση, θεωρούμε πως το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στο νησί μας θα μπει επιτέλους σε τροχιά οριστικής επίλυσης!
Καλούμε με σεβασμό και εκτίμηση τους Φιλόζωους του νησιού μας να σταθούν στο πλευρό μας, είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με όλους, αρχές, φορείς και κοινωνία, και διατεθειμένοι να λύσουμε την απορία του οποιουδήποτε για οτιδήποτε!
Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου ‘Hands of Kalymnos’
Σεβαστή Τσάταρου.