Από τη ΙΖ΄ Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

269

Σήμερα Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, πραγματοποιείται η ΙΖ΄ Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και του νέου Εποπτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου 2024-2028.

Η Γενική Συνέλευση διεξάγεται στο ξενοδοχείο CARAVEL (αίθουσα OLYMPIA) ξεκίνησε στις  09.00 το πρωί ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία.

Δύο είναι οι βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο νυν πρόεδρος δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκα 

Στη Γενική Συνέλευση συμμετέχουν:

  • Όλοι οι δήμαρχοι (332),
  • Οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί ως εκπρόσωποι κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (178),
  • Όσοι διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο εφόσον έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι και διατηρούν την ιδιότητα αυτή (25).

Από την Κάλυμνο στη Γενική Συνέλευση, συμμετέχει ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος και ο πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΕΔΕ

Αθήνα, Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 

Ξενοδοχείο CARAVEL – Αίθουσα OLYMPIA

09:00 – 10:00

Διαπίστευση συνέδρων.

10:00 – 10:30

❖ Διαπίστωση απαρτίας

❖ Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

❖ Έγκριση Κανονισμού Εργασιών ΙΖ΄ Γενικής Συνέλευσης

10:30 – 11:30

➢ Καλωσόρισμα Δημάρχου Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα

➢ Χαιρετισμός Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Λάζαρου Κυρίζογλου

➢ Χαιρετισμοί Πολιτικής Ηγεσίας Υπουργείου Εσωτερικών

11:30 – 13:00

Τοποθετήσεις Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων

13:00 – 14:00

Διάλειμμα

14:00 – 19:00

Έναρξη διαδικασιών εκλογής (ψηφοφορία) μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου Κ.Ε.Δ.Ε. δημοτικής περιόδου 2024 – 2028

* Α΄ Εκλογικό Τμήμα Αίθουσα «OLYMPIA»

* Β΄ Εκλογικό Τμήμα Αίθουσα «VERGINA»

19:00

Λήξη ψηφοφορίας

Επίσης πραγματοποιήθηκε και η Γενική συνέλευση της Αστικής, Μη-Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ» στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Καλυμνίων που εκπροσωπείτο από το Δήμαρχο Ιωάννη Μαστροκούκο.

Η φωτογραφία είναι από τη συνεδρίαση «Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ» και διακρίνονται ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος και ακριβώς πίσω ο Γιάννης Μαστροκούκος και δίπλα του ο Δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος.