Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα μεταβίβασης των μετοχών της ΑΝΕ Καλύμνου (video)

337

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024,στις 19.00 η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων όπου συζητήθηκε το θέμα “Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Καλυμνίων για τη Γενική Συνέλευση Μετόχων της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου Α.Ε. (ΑΝΕΚ) – Μεταβίβαση μετοχών”

Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων είπε: Η ΑΝΕΚ έχει 368.330 μετοχές . Η διασπορά τους είναι: Ένα μεγάλο μέρος το 71,56% ανήκουν στο Δήμο Καλυμνίων δηλαδή 263.577 μετοχές και οι υπόλοιπες ανήκουν σε διάφορους ιδιώτες. Σήμερα καλούμαστε να κάνουμε την κατανομή των μετοχών. Δεν χρειάζεται να πούμε κατά την εκτίμηση μου τίποτα τώρα για την ΑΝΕΚ. Ούτε σε ποιά διαδικασία βρίσκεται, ούτε σε ποια κατάσταση. Στην κατανομή κυριάρχησε η φιλοσοφία των 2/3(σύμφωνα το άρθρο του καταστατικού της Εταιρείας) λόγω της κατάστασης της ΑΝΕΚ, που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα και θα πρέπει να παίρνονται αποφάσεις άμεσα και γρήγορα. Με βάση αυτό η κατανομή γίνεται ως εξής:

-Κάθε δημοτικό σύμβουλος της αντιπολίτευσης (10 συνολικά) λαμβάνει από 1.000 μετοχές

-Στους υπόλοιπους συναδέλφους (της συμπολίτευσης 15) λαμβάνουν από 15. 214 μετοχές και για το Δήμαρχο το ανώτερο που είναι το 10% των μετοχών, δηλαδή 25.337.

Για τις επόμενες κινήσεις και στη δευτερολογία του ο Δήμαρχος είπε:

Την Πέμπτη (29 Φεβρουαρίου 2024) κατατέθηκε ο φάκελος για τις άγονες γραμμές, σήμερα Τετάρτη κάναμε το Δημοτικό συμβούλιο. Δεν χάσαμε ούτε δευτερόλεπτο. Εξάλλου το καταστατικό ότι μέσα σε 3 μήνες πρέπει η νέα Διοίκηση να παραλάβει. Πάμε λοιπόν Γενάρη, Φλεβάρη, είμαστε στους 2,5 μήνες είμαστε στα όρια που λειτουργούμε.

Επίσης απαντώντας σε σχετική επισήμανση του Δημοτικού συμβούλου Σάκη Χούλη είπε μεταξύ άλλων: Η Εταιρεία έχει σοβαρά προβλήματα οικονομικά και αυτή τη στιγμή για να υπάρξει Εταιρεία, οπωσδήποτε πρέπει να πάρει την επιδοτούμενη γραμμή και μάλιστα αν είναι δυνατό, με το ίδιο μίσθωμα. Εάν δεν υπάρχει γραμμή δεν βγαίνουν τα “κουκιά”. Σε αυτό το πλαίσιο η Εταιρεία θέλει πραγματικά, δηλαδή η “βόμβα” έχει σκάσει ,διότι τι λέει η υφιστάμενη κατάσταση, ότι στο διαγωνισμό θα ανοίξουν οι προσφορές των πλοίων που είναι νεότερα σε ηλικία. Άρα θα προηγηθούν οι νεότερες ηλικίες. Πρέπει να το δούμε, γι’ αυτό και κρατάμε χαμηλούς τόνους. Αν πάμε σε αυτό το σενάριο το εφιαλτικό, τότε ούτε θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές στις οποίες προηγούμαστε γιατί το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” είναι ανταγωνιστικό.

Κλείνοντας π Γιάννης Μαστροκούκος , μίλησε για το θέμα των χρόνων λέγοντας: Σήμερα έγινε η κατανομή των μετοχών. Αύριο στέλνω επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο (της ΑΝΕΚ) και τους ζητώ, δεν θα συγκαλέσω εγώ τη Γενική Συνέλευση, το ΔΣ, εντός 20 ημερών να καλέσει ΓΣ. Σε 20 ημέρες έχουμε τελειώσει. Γίνεται η έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα έχει ένα μόνο θέμα . Την εκλογή νέου ΔΣ. Εκλέγουμε σε 20 ημέρες νέο ΔΣ και θα αρχίσουμε να “χορεύουμε”

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

6-3-2024 Συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου για το θέμα μεταβίβασης των μετοχών της ΑΝΕ Καλύμνου