Διέλευση “μετ’ εμποδίων” νταλίκας στην κάθοδο του Εμπορικού δρόμου, λόγω παράνομων σταθμεύσεων (video)

1697

Κυκλοφοριακό κομφούζιο και ταλαιπωρία οδηγών αυτοκινήτων, σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 , λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι στην κάθοδο του εμπορικού δρόμου στην Πόθια Καλύμνου.

Η διέλευση νταλίκας έγινε “μετ’ εμποδίων”, λόγω παράνομης στάθμευσης οχημάτων σε σημεία που την παρεμπόδιζαν, δημιούργησαν πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία στην Πόθια Καλύμνου και μία ατελείωτη ουρά αυτοκινήτων.

Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο όχι πρωτόγνωρο, που συχνά-πυκνά παρατηρείται.

Η έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης ιδιαίτερα την θερινή περίοδο,  σε συνδυασμό με την έλλειψη οδικής αγωγής, με οδηγούς να αψηφούν όχι μόνο τις απαγορευτικές πινακίδες και σημάνσεις, αλλά το κυριότερο ότι από το παράνομο παρκάρισμα τους σε συγκεκριμένα σημεία και πάνω σε στροφές, τόσο στην παραλιακή όσο και στους κεντρικούς δρόμους, δημιουργούν κυκλοφοριακό χάος και μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα  την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών και επιβατών των υπολοίπων οχημάτων . .

Είναι ένα θέμα που αρκετές φορές το kaymnos-news.gr  έχει επισημάνει και έχει αναδείξει, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει υπάρξει κάποια βελτίωση. Ευελπιστούμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή, πλην της εκπόνησης και εφαρμογής κυκλοφοριακής μελέτης και την επικαιροποίηση της απόφασης που καθορίζει το ωράριο κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων στον εμπορικό δρόμο(άνοδος-κάθοδος), θα εντείνει τους ελέγχους τόσο με τη Δημοτική Αστυνομία και κυρίως σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, προκειμένου να αποφεύγεται το παράνομο παρκάρισμα πάνω σε στροφές και σε σημεία που παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς από το σημερινό πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί και άλλο εμπόδιο στη διέλευση της νταλίκα στο ύψος του ΑΤ Καλυμνίων, από παράνομα παρκαρισμένο όχημα από το οποίο του αφαιρέθηκαν και οι πινακίδες. Ακολούθησε το εμπόδιο στη στροφή της καθόδου στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς που φαίνεται στο video

Διέλευση νταλίκας "μετ' εμποδίων", στην κάθοδο του Εμπορικού δρόμου, λόγω παράνομων σταθμεύσεων