Δριμεία κριτική Σάκη Χούλη στο Δήμαρχο Ι. Μαστροκούκο για δήλωση περί δήθεν εξουσιοδότησης του από το ΔΣ εξεύρεσης ιδιώτη για το γήπεδο 5Χ5 στη Χώρα. (video)

869

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024,το απόγευμα, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” Σάκης Χούλης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Στο πάνελ δίπλα του είχε το Βασίλη Βάλλα, μέλος της Εθνικής Ομάδας νέων στις μεγάλες αποστάσεις, για το λόγο όπως είπε, ότι η συνέντευξη έχει να κάνει με τη χρήση και την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων άθλησης και διασκέδασης των νέων, των παιδιών μας.

Αφορμή αυτής της έκτακτης συνέντευξης όπως ανέφερε ο Σάκης Χούλης, ήταν συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα ο Δήμαρχος Ι.Μαστροκούκος. Χαρακτηριστικά είπε: Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η συνέντευξη που παραχώρησε σε διαδικτυακό μέσο(kalymnos-news.gr) ο Δήμαρχος τις προηγούμενες ημέρες και έχει να κάνει με το στοιχείο της παραχώρησης του γηπέδου 5Χ5 στο 3ο Γυμνάσιο Χώρας. Ένα ζήτημα που απασχόλησε το ΔΣ την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό είναι η αιτία αυτής της συνέντευξης τύπου. Εμείς αρχικά είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, το κάνουμε πράξη σήμερα και θα τολμήσουμε ακόμα πιό έντονα το επόμενο χρονικό διάστημα, να είμαστε τα μάτια, το αυτιά και το στόμα του λαού του νησιού μας μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο.

Ακολούθως ο Σάκης Χούλης αναφέρθηκε στη συζήτηση του θέματος παραχώρησης του γηπέδου προς χρήση, μετά από αίτημα του 3ου Γυμνασίου Χώρας και την έγκριση από τη Β/Βάθμια εκπαίδευση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, αλλά και τις τοποθετήσεις που υπήρξαν για άρνηση παραχώρησης σε ιδιώτη.

Ο Σάκης Χούλης στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στο Δήμαρχο Ιωάννη Μαστροκούκο με αιχμηρές αναφορές, λέγοντας μεταξύ άλλων : Φαίνεται όμως ότι από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος ,“πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη” στην κυριολεξία. Ούτε λίγο ,ούτε πολύ, λέει ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από το δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να βρει ιδιώτη για αξιοποίηση τις απογευματινές ώρες, τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές, του γηπέδου που βρίσκεται στη Χώρα Καλύμνου. Πραγματικά ποιά απόφαση, ποιανού ΔΣ διάβασε και κατανόησε ο Δήμαρχος; Σας διαβάζω τη απόφαση με αριθμό 54/2024 και μάλιστα είναι ομόφωνη και μάλιστα γίνεται αναφορά σε 4 σημεία:

  1. Η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 Χώρας Καλύμνου στο 3ο Γυμνάσιο για τις ανάγκες του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 έως 14:00, με την προϋπόθεση να το φροντίζουν για το διατηρούν καθαρό.
  2. Ο σκοπός της παραχώρησης είναι η χρήση του από το σχολείο για τις καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών, αφού ο χώρος του σχολείου δεν καλύπτει τις ανάγκες αυτές
  3. Η παραχώρηση μπορεί να ανακληθεί με όμοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  4. Την κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας του γηπέδου ποδοσφαίρου 5×5 Χώρας Καλύμνου ,ο οποίος θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Που και σε ποιό σημείο βρίσκει ο Δήμαρχος εξουσιοδότηση προκειμένου να προχωρήσει σε επαφές, για παραχώρηση του γηπέδου 5Χ5 σε ιδιώτη; Που; Αυτό δυστυχώς δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται μάλλον να πορευθεί η Δημοτική αρχή. Και λέω ότι μπορεί να κάνει εντύπωση το γεγονός, ότι παρερμηνεύει τις αποφάσεις ή και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένο γύρω από ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο Σάκης Χούλης είπε: Η οποιαδήποτε παραχώρηση απαγορεύει την ελεύθερη πρόσβαση και την ελεύθερη χρήση των δημοτικών χώρων. Δεν είναι ατομική τους ιδιοκτησία για να πηγαίνουν και να λένε στον κόσμο ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε παραχώρηση. Τι γραμμάτια θέλει να ξεπληρώσει η Δημοτική αρχή και γιατί τρέχει η γλώσσα της διανοίας του κ. Μαστροκούκου; Είναι ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντήσει και κάναμε αυτή την καταγγελία πολύ συγκεκριμένα

Συμπληρώνοντας ο Σάκης Χούλης είπε: Θέλω να αναφέρω και ένα δεύτερο περιστατικό. Εμείς εγκαλούμε και τον Πρόεδρο του ΔΣ και συνολικά το Προεδρείο γιατί έχουν τη ευθύνη για ανάγνωση των αποφάσεων του ΔΣ να γίνεται με ορθό τρόπο. Άρα είναι ζήτημα που αφορά το σύνολο του ΔΣ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΌ ΣΑΚΗ ΧΟΥΛΗ

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κατέθεσε την πρόταση της Παράταξης του λέγοντας :Εμείς με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη τύπου θα έλθουμε και θα βάλουμε πιό ολοκληρωμένα τη δική μας πρόταση. Να παραμείνει ο χώρος στα χέρια του Δήμου Καλυμνίων. Εμείς φέραμε στο ΔΣ το πως μπορεί να γίνει η αξιοποίηση και η ελεύθερη χρήση, μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία θα δηλώνονται όσοι επιθυμούν σε συγκεκριμένες ώρες, μέσα από ένα ημερολόγιο, με συγκεκριμένο χρόνο χρήσης και επειδή προκύπτει το ζήτημα της φύλαξης, να πούμε ότι το ρόλο αυτό μπορούσαν να παίξουν άτομα που απασχολούνται στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας , επίσης στο πολύ άμεσο να αξιοποιηθεί ο θεσμός της δημοτικής Αστυνομίας.

Κλείνοντας ο Σάκης Χούλης είπε: Θέλουμε να ζητήσουμε από το δήμαρχο άμεσα να ανακαλέσει τη τοποθέτηση που έκανε. Είναι προσβλητική απέναντι στην απόφαση του ΔΣ και θα τολμήσω να πω και παράνομη. Εμείς καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό στο λαό του νησιού μας, στους κατοίκους του νησιού μας και όχι σε όργανα και θεσμούς, γιατί για εμάς το βασικό είναι να γίνει υπόθεση των κατοίκων του νησιού μας η υπεράσπιση και η προστασία των ελεύθερων χώρων .Θα μπούμε μπροστά, γιατί ανοίγει η τοποθέτηση του δημάρχου το δρόμο για αντίστοιχη, σε πολλά εισαγωγικά, ατομική ή εμπορική ή κερδοσκοπική αξιοποίηση και άλλων χώρων ,όπως είναι ο χώρος της πρώην παρηκμασμένης παιδικής χαράς στο Βουβάλη, που δρομολογείται αντίστοιχα και εκεί η δημιουργία 5Χ5, δεν θα πω κατά παράβαση, αλλά που εναντιώνεται στη θέληση των κατοίκων της περιοχής για μία σύγχρονη ασφαλή και λειτουργική παιδική χαρά για τα παιδιά της γειτονιάς.

Ακολούθως ο Σάκης Χούλης απάντησε σε ερωτήσεις που δέχθηκε.

Δείτε στο video που ακολουθεί, την τοποθέτηση του Σάκη Χούλη και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από το Μάμα Χαραμαντά και τη Μπέττυ Μαΐλλη .

Δριμεία κριτική Σάκη Χούλη στο Δήμαρχο Ι. Μαστροκούκο για το γήπεδο 5Χ5 στη Χώρα Καλύμνου.