Ημερίδα από το 1ο Νικηφόρειο Γυμνάσιο Καλύμνου (Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο)

109

Ημερίδα που οργανώνει το 1ο Νικηφόρειο Γυμνάσιο  Καλύμνου σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η ημερίδα αναφέρεται σε Συναδέλφους, Συναδέλφισσες, Γονείς/Κηδεμόνες  και Μαθητές, Μαθήτριες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024, από τις 08:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., θα έχουμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να «φιλοξενήσουμε» στο Νικηφόρειο – 1 ο Γυμνάσιο Καλύμνου την Ακόλουθο Εκπαιδευτικής Συνεργασίας και Συνδέσμου Αθλητικών Δράσεων της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κα Veronique Bruez, και τον Υπεύθυνο του Γραφείου Campus France του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, κ. Vincent Lambert.

Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι δύο εκπρόσωποι της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου θα παρουσιάσουν την πληθώρα των εκπαιδευτικών (ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού τύπου) προοπτικών και δυνατοτήτων που προσφέρονται στη Γαλλία και οι μαθητές της Καλύμνου, ως Ευρωπαίοι Πολίτες, έχουν κάθε δικαίωμα σε αυτές.

Γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι», εμείς ως εκπαιδευτικοί και εσείς ως γονείς/κηδεμόνες, ότι η διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι μία
εξαιρετικά στρεσογόνα περίοδος για τα παιδιά μας. Πιστεύουμε ότι είναι ωφέλιμο για αυτά να μάθουν ότι έχουν στη διάθεσή τους και άλλες επιλογές, πέραν των «τυπικών». Όχι, φυσικά, για να εφησυχάσουν, αλλά για να αποφορτιστούν, να ξεαγχωθούν, να κινητοποιηθούν περαιτέρω και, τελικά, να επιτύχουν τους στόχους τους.
Το σχολείο μας θα ανοίξει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- τις πόρτες του για όσες και όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και σας προσκαλούμε, μαθήτριες και μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, καθηγήτριες και καθηγητές, να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή μας.
Διότι, όπως λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι, το να ονειρεύεσαι για το μέλλον, σημαίνει να λαμβάνεις αποφάσεις στο παρόν (ελεύθερη μετάφραση του «imagine c’est choisir»).


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

08:55–10:35: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας, με αφορμή τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024
10:45–11:25: Ενημέρωση των μαθητριών και των μαθητών για τις προοπτικές και τις δυνατότητες εκπαίδευσης που προσφέρονται στη Γαλλία
11:35-12:15: Συναντήσεις με γονείς και κηδεμόνες για τις προοπτικές και τις δυνατότητες εκπαίδευσης, τις συνθήκες διαβίωσης κ.ο.κ. στη Γαλλία

12:25–13:50: Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τις καθηγήτριες και τους καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας