Η παραδοσιακή λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα σε αρτοποιεία της Καλύμνου.

2634

Η λαγάνα είναι ο άζυμος άρτος (ψωμί), ο οποίος φτιάχνεται με παραδοσιακό τρόπο σε όλη την Ελλάδα μόνο μια μέρα του χρόνου, την Καθαρή Δευτέρα, ενώ το όνομά της προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό «λάγανον», μια πλακωτή ζύμη που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής .

Όλα τα αρτοποιεία της Καλύμνου ξενύχτησαν και φέτος για να μας προσφέρουν σήμερα Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024  ζεστές, παραδοσιακές λαγάνες σε μεγάλη ποικιλία.

 Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε 3 αρτοποιεία του νησιού. Κατά σειρά τα Αρτοποιεία των αδελφών Παπανικόλα στη Χώρα Καλύμνου, των αδελφών Ανάση και του Τάλια στην Πόθια και κατέγραψε εικόνες από την παρασκευή και το ψήσιμο της λαγάνας.

 Δείτε φωτογραφίες από τα 3 Αρτοποιεία ,ενώ θα ακολουθήσει video με ρεπορτάζ του Μάμα Χαραμαντά .

Καλή Σαρακοστή!

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΣΗ

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΘΙΑ