Με το πορτραίτο της 20χρονης Μαριάννας που απρόσμενα “έφυγε” από τη ζωή και κρατούσαν 2 συμφοιτητές της παρέλασε η ΑΕΝ Καλύμνου.

8655

Συγκινητικές στιγμές στη σημερινή παρέλαση στην Κάλυμνο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2024,κατά τη διέλευση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Μετά την Ελληνική σημαία , το σύμβολο και τη σημαία της Σχολής , ακολουθούσαν μία σπουδάστρια και ένας σπουδαστής που κρατούσαν το πηλήκιο και μεγάλο πορτραίτο της 20χρονης σπουδάστριας Μαριάννας Τσίγκα, που πριν 6 μήνες περίπου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2023. τόσο απρόσμενα και άδικα έφυγε από τη ζωή.

Παρούσες στην παρέλαση η μητέρα και η θεία της Μαριάννας.

Η μητέρα της Μαριάννας κρατώντας το πορτραίτο της
Η μητέρα και η θεία με το πορτραίτο της Μαριάννας

Να θυμίσουμε ότι η Μαριάννα με καταγωγή από την γειτονική Κω, ήταν πρωτοετής σπουδάστρια της ΑΕΝ Καλύμνου και μετά την ολοκλήρωση του 1ου έτους πραγματοποίησε τον πρώτο εκπαιδευτικό πλού ως μέλος πληρώματος (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου

Δείτε τη σχετική Ανακοίνωση που είχε εκδοθεί αμέσως μετά το θάνατος της από το Λιμενικό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον θάνατο 20χρονης δοκίμου πλοιάρχου

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023

Θα ακολουθήσει video από τη διέλευση της ΑΕΝ Καλύμνου