Ο Δήμος Καλυμνίων παρέλαβε τους επτά(7) ζωγραφικούς πίνακες που δώρισε η Λεμονιά  Αλεξοπούλου, Πρόεδρος του “Χριστοδουλάκειου Ιδρύματος” (video)

809

Ο Δήμος Καλυμνίων παρέλαβε τους επτά(7) ζωγραφικούς πίνακες που δώρισε η Λεμονιά  Αλεξοπούλου, Πρόεδρος του “Χριστοδουλάκειου Ιδρύματος”.

Για το θέμα αυτό είχαμε κάνει σχετικό δημοσίευμα στις 15 Φεβρουαρίου που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, συναντήσαμε τον αντιδήμαρχο Ιωάννη Θεοφιλίδη στο Κέντρο Πολιτισμού και Ιστορίας Καλύμνου, όπου γινόντουσαν εργασίες τοποθέτησης των επτά ζωγραφικών πινάκων, σε περίοπτη θέση.

Ο Γιάννης Θεοφιλίδης μας μίλησε για τη δωρεά αυτή και για τους επτά (7) πίνακες , την αρχική ενημέρωση που είχε για το θέμα από το Δρόσο Ταυλάριο ,την αλληλογραφία που ακολούθησε με τη δωρήτρια και την παραλαβή των έργων.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για πίνακες μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, 4 από τους οποίους είναι έργα του αείμνηστου μεγάλου Καλύμνιου ζωγράφου Γεωργίου Οικονόμου. Συγκεκριμένα πορτραίτα του Νικολάου Βουβάλη, της αδελφής της συζύγου του Καλλιόπης Πελεκάνου-Μαγκλή, και τα έργα «Ο Ιησούς και οι δύο ληστές» και «Ελεημοσύνη». Επίσης δύο έργα της ιδίας Μαρίας Χριστοδουλάκη και ένα της εξαδέλφης της Μαριάνθης Χατζηθεοδώρου.

Δείτε τα όσα μας είπε ο Γιάννης Θεοφιλίδης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

4-3-2024 Παραχώρηση έργων Τέχνης στο Δήμο Καλυμνίων και τοποθέτηση τους στο Αναγνωστήριο