Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά τα δρομολόγια του, το “F/B ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” της ΑΝΕΜ, στη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι και επιστροφή.

1062

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά τα δρομολόγια του, το “F/B ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” της ΑΝΕΜ στη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι και επιστροφή

Να θυμίσουμε ότι το F/B ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ από τις 28 Δεκεμβρίου 2023 έχει αναστείλει τα δρομολόγια του λόγω βλάβης στη μία κύρια μηχανή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr από την ΑΝΕΜ και σε συνεννόηση με την ασφαλιστική Εταιρεία, αποφασίστηκε η αγορά καινούργιας μηχανής αντί επισκευής της παλαιάς. Τα έξοδα αυτά θα καλυφθούν στο 100% από την Ασφαλιστική Εταιρεία. Επίσης η ΑΝΕΜ αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση και της δεύτερης μηχανής με καινούργια, με δικά της έξοδα.

Οι δύο μηχανές που αγοράστηκαν ήλθαν στη Κάλυμνο την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024   και άμεσα ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες συναρμολόγησης και τοποθέτησης τους από ειδικό συνεργείο για την αντικατάσταση των παλαιών. Οι εργασίες τοποθέτησης των 2 καινούργιων μηχανών ολοκληρώθηκαν επιτυχώς μετά από 10 ημέρες περίπου. Μία όμως απρόβλεπτη εξέλιξη καθυστερεί την επανέναρξη των δρομολογίων του πλοίου.

Συγκεκριμένα η Επιθεώρησης Εμπορικών πλοίων του ΥΝΑΝΠ μετά την τοποθέτηση των νέων μηχανών, ζήτησε την αντικατάσταση των υφιστάμενων εξατμίσεων με νέες. Μία διαδικασία σχετικά γρήγορη, όμως το εξειδικευμένο συνεργείο που θα προβεί στην αντικατάσταση ήταν απασχολημένο όλο το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται να έλθει στην Κάλυμνο, το Σάββατο 2 Μαρτίου. Εκτός απροόπτου το “F/B ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” θα είναι έτοιμο και αξιόπλοο για την επανέναρξη των δρομολογίων στη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι και επιστροφή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.