“..τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες.”- Του Σακελλάρη Γ. Τσικούρη*

897

*Του Σακελλάρη Γ. Τσικούρη

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
(Υποψήφιος με την ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Καλύμνου)

————————————-

“..τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες.”
 

Ζούμε σε μια δημοκρατία που μας επιτρέπει να κρίνουμε ελεύθερα τους άρχοντες μας, μέχρι βέβαια εμείς να γίνουμε εξουσία… Λίγο πριν την κάλπη όλοι ευαγγελίζονται την αλλαγή, την διαφορετικότητα και διατείνονται για αξιοκρατία. Η συνέχεια, βέβαια, είναι άλλο θέμα. Αυτοσκοπός είναι πάντα η νίκη και αποδεικνύεται ότι για να επιτευχθεί πρέπει να γίνουν εκπτώσεις στο νόημα των λέξεων που τόσο καιρό είχανε σημαία.  
Ας ρίξουμε μια ματιά στον δικό μας μικρόκοσμο, στο πρώτο(;) φάουλ της νέας δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα στην επιλογή των έμμισθων ειδικών συμβούλων της!

Η επιλογή αυτή ήταν πάντα στην διακριτική ευχέρεια του κάθε Δημάρχου. Άλλωστε μιλάμε για την επιλογή του προσωπικού του επιτελείου, της αυλής του. Και όσοι πέρασαν από την θέση αυτή πάντοτε έκαναν τις επιλογές τους καθόλα νόμιμα βεβαίως. Πάντα όμως με πολύ προσοχή, συνήθως μέσα από τον φιλικό, γιατί όχι και οικογενειακό περίγυρο, εξασφαλίζοντας ότι οι επιλογές αυτές δεν θα αποτελούσαν
τροχοπέδη αργότερα για την δημοτική αρχή και το όποιο έργο της.

Όμως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Επιλέγουμε και βολεύουμε δικούς μας ανθρώπους, κάνοντας τους διαγωνισμούς φωτογραφικούς. Παράλληλα βαφτίζουμε την διαδικασία διαγωνισμό-πρόσκληση, άσχετα αν οι θέσεις είχαν ονοματισθεί πολύ πριν τον ίδιο το διαγωνισμό. Όλο αυτό πλασάρεται και με ένα πέπλο αξιοκρατίας.
Νόμιμο ναι, ηθικό όμως όχι.

Και για να σας προλάβω, κρίνεστε όχι για την επιλογή, αλλά για τον τρόπο και τα κριτήρια επιλογής. Είναι απολύτως νόμιμη η διαδικασία, αλλά τα χαρτιά της τράπουλας μοιάζουν μοιρασμένα εξαρχής. Οικογενειακές και φιλικές σχέσεις, εκπλήρωση προεκλογικών ίσως επιταγών, φαίνεται ότι συνεχίζουν να αποτελούν τον de facto και de jure κανόνα προσλήψεων.

«…Η Κάλυμνος περνά σε νέα εποχή, γιατί αξίζουμε τα καλύτερα.. Αυτό που πρεσβεύουμε είναι η αλλαγή και εγκατάλειψη του παρελθόντος και υποσχόμαστε την συνέχεια του αγώνα με τιμιότητα και σεβασμό και έτσι θα διοικήσουμε τον Δήμο την επόμενη μέρα.
….
Υποσχόμαστε τα λόγια να γίνουν πράξεις.
….
θα αξιοποιηθούν όλοι, γιατί είναι η εποχή της συλλογικότητας και της δράσης.»

Mόνος σας αντίπαλος, η μνήμη!

Εμείς θα είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίζουμε ότι πιθανόν έχετε ξεχάσει.

Θαλάσσια συγκοινωνία, καύση σκουπιδιών, αποχετευτικό, όμβρια ύδατα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έλλειψη χώρων πρασίνου και ψυχαγωγίας.. και άλλα πολλά και καθημερινά που δεν κρύβονται πίσω από ζαρντινιέρες.

Καλή εβδομάδα και καλό μας μήνα.

Σακελλάριος Γ. Τσικούρης
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
(Υποψήφιος με την ΛΑ.ΣΥ Καλύμνου)