Εκστρατεία από τον “Πολιτιστικό Σύλλογο Μυρτιών” καθαρισμού της περιοχής με τη συνδρομή του Δήμου.

1419

Ο δραστήριος ” Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιών” πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου 2024, το πρωί, μία αξιέπαινη δράση καθαρισμού της περιοχής. Η δράση αυτή έχει δηλωθεί και στον πανελλαδικό οργανισμό “Let’s Do It Greece”. Μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και πέρασαν ένα όμορφο πρωινό, γεμάτο δράση και αγάπη για την περιοχή τους και για το νησί.

Η δράση είχε τη συνδρομή του Δήμου και παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Βασίλης Μουσελλής με τη σύζυγο του Βιολέτα, που συμμετείχαν ενεργά. Ο Αντιδήμαρχος φρόντισε να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τον κατάλληλο εξοπλισμό σκούπες, φαράσια κα. Κάτοικος της περιοχής αγόρασε και διέθεσε παγωμένα νερά.

Η εκστρατεία καθαριότητας δεν ολοκληρώθηκε και θα υπάρξουν και άλλες δράσεις στη συνέχεια. Την ερχόμενη Τετάρτη απόγευμα θα γίνει δενδροφύτευση στην περιοχή με δενδρύλια που διέθεσε το επαρχείο Καλύμνου. Επίσης την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 η Διευθύντρια του 3ου ΔΣ Πόλεως Καλύμνου και πρόεδρος του Συλλόγου με εθελοντές μαθητές στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων τους θα προβούν σε καθαριότητα στην παραλία.

Από το Σύλλογο έγινε καταγραφή όλων των προβλημάτων και αναγκών της περιοχής που η επίλυση τους εκφεύγει των δυνατοτήτων τους και έγινε ενημέρωση των αρμοδίων.

Τέλος ο σύλλογος ενημερώνει τους κατοίκους, όταν θα πρέπει να πετάξουν ογκώδη αντικείμενα να καλούν το 22430 51366 Τρίτη και Πέμπτη, ώστε να κανονίζουν μέρα και ώρα που θα περάσει το φορτηγό του Δήμου να τα συλλέξει. Γίνεται έκκληση να μην βγάζουν τα ογκώδη αντικείμενα και να μένουν για πολλές ημέρες παρατημένα δίχως να έχουμε προνοήσει την περισυλλογή τους.

Για υποβολή αιτημάτων κατοίκων της περιοχή των Μυρτιών, υπάρχει email: mymirties@gmail.com, σελίδα στο Facebook και ομάδα στο viber

Ευχαριστούμε το μέλος του Συλλόγου Νομική Καλαθιανάκη για την ενημέρωση και τη διάθεση των φωτογραφιών που παραθέτουμε: