Η +πλευση (Σύμπλευση) στην Τέλενδο.

484

Στο πλαίσιο του Επετειακού 10ο Διάπλου της η +πλευση που συμπληρώνει 10 χρόνια προσφοράς στα ελληνικά ακριτικά νησιά, Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πρωί με 13 φουσκωτά σκάφη επισκέφτηκαν την Τέλενδο μετά την Ψέριμο.

Να σημειώσουμε ότι ο Επετειακός 10ο Διάπλου περιλαμβάνει οκτώ μικρά και απομονωμένα νησιά, ξεκίνησε την Πέμπτη 18 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Με τον ίδιο ενθουσιασμό και την πολύτιμη εμπειρία των προηγούμενων ετών, 100 εθελοντές, με 13 φουσκωτά σκάφη, επισκέπτονται διαδοχικά Ηρακλειά, Σίκινο, Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Ψέριμο, Τέλενδο και Δονούσα για να προσφέρουμε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, πολιτιστικές δράσεις και έργα υποδομής .Πέμπτη και Παρασκευή σειρά είχαν η Ψέριμος και η Τέλενδος.

Την ομάδα των γιατρών της “Σύμπλευσης” υποδέχτηκαν στην Τέλενδο ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος, ο Αντιδήμαρχος υγείας Γιώργος Χούλης και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πόπη Κουτούζη . Οι γιατροί της ομάδας “Σύμπλευσης” παρείχαν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στους κατοίκους του νησιού. Μια σπουδαία δράση αγάπης προς τους ακρίτες. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ευχαρίστησαν τους γιατρούς και ανανέωσαν το ραντεβού για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπατριώτες μας των νησιών της Ψερίμου και της Τελένδου.

Δείτε ένα μικρό video και φωτογραφίες από την επίσκεψη στην Τέλενδο