Tο αυθεντικό Καλύμνικο εφτάζυμο (φτάζυμο) είναι μυρωδάτο, πεντανόστιμο, ξακουστό. Ζυμωμένο με μαγιά από ρεβίθι, με μαστίχα, ζάχαρι, γλυκάνισο και ούζο.
Ο φακός του kalymnos-news.gr,ενόψει και της Μεγάλης Εβδομάδας και του ΠΑΣΧΑ, βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στο γνωστό φούρνο της οικογένειας Τάλια με το φημισμένο πεντανόστιμο παραδοσιακό εφτάζυμο, που “ταξιδεύει” και εκτός Καλύμνου.
Η Μαρία Τάλια ,κόρη του αείμνηστου φουρνάρη Νικόλα Τάλια, που μαζί με το σύζυγο της Δημήτρη Σάντο συνεχίζουν την παράδοση, μας μιλά για το εφτάζυμο και για τα παξιμάδια αλλά και για τα υπόλοιπα εξαιρετικά αρτοσκευάμαστα που καθημερινά ετοιμάζουν και γίνονται ανάρπαστα.
Επίσης μας μιλά ο γιός και η κόρη τους Νίκη που αποτελούν τη 3η γενιά και συνεχίζoυν, την παράδοση στην οικογενειακή επιχείρηση.
Δείτε το όμορφο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς