Από τον Περιφερειακό σύμβουλο Μικέ Ζηρούνη ,εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κάλυμνος, Λήμνος, Κως, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο, είναι τα 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στα οποία οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται, στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας ταχείας χορήγησης βίζας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.
Πρόκειται για 7ημερη βίζα, με ειδική σφραγίδα που μπαίνει πάνω στο διαβατήριο, ενώ δεν μπορεί να φύγει κανείς που την έχει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει αλλού.
Στο μέτρο αυτό της express visa, δεν συμπεριλήφθηκε η Πάτμος!
Η Πάτμος, αποτελεί μια εκ των ναυαρχίδων του τουρισμού της χώρας μας. Ο τουρισμός στο νησί, αποτελεί την πιο σημαντική πηγή εσόδων, καθώς μετά την τουριστική σεζόν, η οποία είναι ιδιαιτέρως σύντομη, η οικονομική δραστηριότητα παύει εντελώς.
Η κρουαζιέρα, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε οικονομική ανάσα, έχει ξεκινήσει εφέτος πολύ υποτονικά, σε σημείο ανησυχητικό.
Οι επισκέπτες εκ Τουρκίας, διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και στηρίζουν σημαντικά και το νησί της Πάτμου με την προτίμησή τους.
Να τονίσουμε δε πως το νησί διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί και εκεί το συγκεκριμένο ευεργετικό μέτρο (ζώνη Σέγκεν, πορθμείο, τελωνείο).
Καλούμε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Υπουργό Καιρίδη, να σταματήσει να αρνείται αυτό το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών και συνολικά των κατοίκων της Πάτμου και να την συμπεριλάβει ΑΜΕΣΑ στα νησιά που το μέτρο εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία.
Είμαστε δίπλα τους και θα θέσουμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα προκειμένου συνολικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να πιέσει για να γίνει το αυτονόητο.
ΜΙΚΕΣ ΖΗΡΟΥΝΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ