Οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσίας Τάξης και Ναυτιλίας στην Κάλυμνο: Το λιμάνι Καλύμνου Εισόδου-εξόδου σε ετήσια βάση για υποδοχή τουριστών με visa express από Τουρκία (video)

1302

Την Κάλυμνο επισκέφτηκαν σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνος Λογοθέτης και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του ΥΝΑΝΠ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Οι δύο Γενικοί Γραμματείς ήλθαν στο νησί για Υπηρεσιακούς λόγους και για θέματα αρμοδιότητας τους και πιό συγκεκριμένα σκοπός της επίσκεψης τους ήταν η επιτόπια επιθεώρηση των χώρων της Πύλης Σέγκεν και των εγκαταστάσεων διαβατηριακού ελέγχου για την εφαρμογή της visa express  από Τουρκία. Επίσης είχαν συναντήσεις με το Δήμαρχο Ι.Μαστροκούκο και τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή, ενώ με την ευκαιρία της επισκέψεως του συζήτησαν με εκπροσώπους φορέων του νησιού.

Κατά την άφιξη τους στο λιμάνι του νησιού τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ι.Μαστροκούκος με μέλη της δημοτικής αρχής(Πρόεδρος ΔΣ, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος ΔΛΤ), ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστυνόμος Β΄Ευάγγελος Καραθάνος και ο Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής.

Ακολούθησε ενημέρωση και επιθεώρηση στους χώρους διαβατηριακού ελέγχου της Πύλης Σέγκεν

Ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και Φορέων ,στην αίθουσα του Κυλικείου

Ακολούθησαν επισκέψεις στο Επαρχείο και στο Δημαρχείο όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις και τέθηκαν διάφορα θέματα αρμοδιότητας των 2 Υπουργείων.


ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα από την επίσκεψη των 2 Γενικών Γραμματέων στο νησί τόσο από τις επιθεωρήσεις όσο και από τις συζητήσεις που ακολούθησαν.

Από το Γραφείο Δημάρχου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου που επιγραμματικά αναφέρεται στα αποτελέσματα και στα θέματα που συζητήθηκαν:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι το λιμάνι μας Οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσίας Τάξης και Ναυτιλίας στην Κάλυμνο, ως συνέχεια της συμφωνίας υποδοχής τουριστών από τρίτες Χώρες -Τουρκία με άμεση και γρήγορη έκδοση βίζας.
Επίσης λειτουργεί υπηρεσία θεώρησης διαβατηρίων ΣΕΝΓΚΕΝ.
Οι Γενικοί Γραμματείς επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις ΣΕΝΓΚΕΝ στο κεντρικό μας λιμάνι και διαπίστωσαν την αρτιότητα των υποδομών που δημιούργησε το Δημοτικό μας Λιμενικό Ταμείο.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και φορείς του τουρισμού, που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, οι οποίοι έθεσαν στους Γενικούς Γραμματείς, σειρά θεμάτων που τους απασχολούν.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έθεσαν σειρά ζητημάτων, που απασχολούν το νησί μας όπως :

 Τη μείωση του ΦΠΑ στο 17% για να εξομαλυνθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα στα νησιά.
 Την αναγκαιότητα να σωθεί η ΑΝΕΚ από την καταστροφή και τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται.
 Τη λειτουργία της Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Καθώς και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα.
Με οργάνωση , προγραμματισμό , με συντονισμένες προσπάθειες και καλές σχέσεις με τους θεσμούς του Κράτους, η Κάλυμνος θα βρει τα βήματά της και θα πάρει τη θέση που της αξίζει.

Δείτε δηλώσεις του Δημάρχου Ιωάννη Μαστροκούκου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη Μάνου Λογοθέτη και του Προέδρου του ΔΛΤ Καλύμνου Αναστάσιου Τρικοίλη στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Στην Κάλυμνο οι Γ.Γ. των Υπουργείων Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη