Περιοδεία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Απόστολου Ασπράκη σε Κάλυμνο και Αστυπάλαια

132

Με το νησί της Αστυπάλαιας, ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις  του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Απόστολου Ασπράκη, σε νησιά της Επαρχίας Καλύμνου.  Ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, Χρήστο Καραϊσαρίδη είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο ενημέρωσης διαφόρων κλάδων, για εφαρμογή νέων κανόνων, πάνω στους οποίους, βασίζεται πλέον η αγορά.

Σε σύσκεψη στο Επαρχείο Καλύμνου, υπό τον Έπαρχο Μανώλη  Μουσελή και τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και παραγωγικών τάξεων, τέθηκαν προβλήματα, έγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο τον χρόνο, αλλά και τις εποχικές, ενώ προηγήθηκε συνάντηση, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, Επιπυραγό Γρηγόρη Μαυρίδη και στελέχη, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης του Εθελοντικού, Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καλύμνου με τον ανάλογο εξοπλισμό.

Κατά τις διαδοχικές συσκέψεις, ο κ. Ασπράκης, μετέφερε την πρόθεση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, μέσω των αρμοδίων Διευθύνσεων της Περιφέρειας, για συμβολή  στην ανάπτυξη κάθε νησιού και στην ενίσχυση της αγοράς, με συμβουλευτικό τρόπο, ώστε ο κάθε επιχειρηματίας, να έχει την ευχέρεια, να χρησιμοποιεί το 100% των δυνατοτήτων του.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, επικαλούμενος και την εμπειρία του, λόγω προέλευσής του από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, αλλά  και των επιμελητηριακών  του γνώσεων, ανέλυσε τον σκοπό της Περιφέρειας, ώστε, μέσω στελεχών της  Διεύθυνσης Εμπορίου, οι παραγωγικές τάξεις, να λάβουν τις απαραίτητες συμβουλές και πληροφορίες, για τους τρόπους νόμιμης λειτουργίας των επιχειρήσεων. Πάνω σε αυτόν ακριβώς τον τομέα, κινήθηκε η δραστηριότητα του Προϊσταμένου  του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου Χρήστου Καραϊσαρίδη, ο οποίος, με συνεργάτες του Επαρχείου Καλύμνου, επισκέφθηκε πλήθος επιχειρήσεων με ποικίλα αντικείμενα, προκειμένου να σχηματίσει την απαραίτητη εικόνα και να δώσει συμβουλές, ώστε οι επιχειρήσεις, να λειτουργούν με πλήρη νομιμότητα απέναντι στους καταναλωτές, αλλά και να είναι επαρκείς, σε κάθε ενδεχόμενο έλεγχο από αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου.

Στη συνέχεια, ο κ. Ασπράκης, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καλύμνου  Γιάννη Μαστροκούκο, στο γραφείο του οποίου, είχε διεξοδική συζήτηση με τον ίδιο και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Καλλιόπη Κουτούζη, για σοβαρά ζητήματα του νησιού, τα οποία έχουν συζητηθεί και προωθούνται με προσπάθειες του ιδίου του κ. Χατζημάρκου και των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Καλύμνου, ευχαρίστησε μέσω του Αναπληρωτή την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αναγνωρίζοντας και εξαίροντας για άλλη μια φορά, το τεράστιο έργο με τα πρωτοποριακά, καινοτόμα εγχειρήματα, σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Στη συνέχεια ο κ. Ασπράκης, επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Καλύμνου, όπου ενημερώθηκε για την επιτυχή πορεία της, από τον Διοικητή, Πλωτάρχη Λ.Σ. Διονύσιο Κλάδη τονίζοντας την καταλυτική παρέμβαση της Περιφέρειας  στην ίδρυσή της, με την κατασκευή νέου, υπερσύγχρονου σχολείου, όπου μεταφέρθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού που στεγάζοντο επί δεκαετίες στο σημερινό κτίριο της ΑΕΝ.

Με τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας, κ.κ, Παΐσιο συναντήθηκε επίσης ο κ. Ασπράκης, κατά την άφιξή του στο νησί της Καλύμνου, όπου ταυτόχρονα, ολοκλήρωνε την παραμονή της στην Κάλυμνο, η Αγία Κάρα της Οσίας Γαβριηλίας,  αλλά και λίγο πριν την αναχώρηση, όπου επισκέφθηκε τον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού.

Στη συνέχεια, στο νησί της  Αστυπάλαιας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης  και η Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης Π.Ν.Αι. Χαρούλα Γιασιράνη, παρακολούθησαν της δράσεις της Axion Hellas, που από 12-21 Απριλίου, προσέφερε  πολύτιμες υπηρεσίες στα νησιά Σίφνο, Σχοινούσα, Αστυπάλαια, Αμοργό και Κίμωλο, κάνοντας  εξετάσεις σε κατοίκους  από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αναπτύσσοντας δράσεις, που αφορούν στην  ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνεργασία με τα Ιδρύματα  Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Robert Kennedy Foundation Human Rights και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το OCEAN LAB από την Safe Water Sports.

Στο πλαίσιο ενημέρωσής του  για ζητήματα της Αστυπάλαιας, ο κ. Ασπράκης, είχε συζήτηση με τον Δήμαρχο του νησιού Νίκο Κομηνέα, ενώ  είχε συνάντηση και με τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι εδώ και χρόνια, εθελοντής στο έργο της στην Axion Hellas.