Σε ντοκιμαντέρ, η κυρά Ρηνιώ από την Κίναρο, μεταξύ των πιο μοναχικών ανθρώπων στον κόσμο!

632

Ένα εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ που έχει αναρτηθεί στο YouTube, ξεκινά μια αναζήτηση για να βρει τους πιο μοναχικούς ανθρώπους στον κόσμο. Ανάμεσά τους, η κυρά Ρηνιώ από την Κίναρο, ο Φλαμίνιο από την Ιταλία και ο Ερικ που ζει στα δάση της Σουηδίας.

Μια ομάδα κινηματογραφιστών πίσω από το κανάλι Yes Theory του YouTube δήλωσε πως πέρασε τέσσερις μήνες «ψάχνοντας να βρουν ιστορίες ακραίας μοναξιάς και τι έφερε αυτούς τους ανθρώπους σε τέτοια μοίρα». Η τελική επιλογή περιλαμβάνει τρία άτομα: έναν βοσκό, μια νησιώτισσα και έναν κάτοικο του δάσους, που ήταν επιλογή τους να ζήσουν απομονωμένα. Πώς είναι όμως η μοναχική ζωή τους.

Η ιστορία της κυρά Ρηνιώς – Πώς περνά την καθημερινότητά της
Ας πάρουμε αρχικά την περίπτωση της κυρά Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου. Η Ομάδα του «Yes Theory» πήρε ένα ιστιοφόρο για να φτάσει στο ακατοίκητο νησί Κίναρος, όπου συνάντησαν την 78χρονη Ειρήνη Κοτσατούρχη, γνωστή και ως κυρά Ρηνιώ.

Πλησιάζοντας στο νησί, λένε: «Λοιπόν… είναι πολύ μεγαλύτερο στην πραγματικότητα, απ’ ό,τι νόμιζα. Έχει πολύ χώρο για να είναι μόνη της. Αρχίζω να αγχώνομαι λίγο τώρα που πλησιάζουμε και δεν ξέρουμε εάν είναι εκεί και αν θα ενδιαφερθεί να μας δει».

Ευτυχώς, η κυρά Ρηνιώ είναι εκεί και καλωσορίζει το κινηματογραφικό συνεργείο στην ταπεινή της κατοικία. Όπως εξηγεί, ζει μόνη της στην απομακρυσμένη απόκρημνη τοποθεσία από το 2013, όταν πέθανε ο σύζυγός της. Το νησί ανήκε στον πατέρα της, αλλά όταν εκείνος πέθανε, η κυρά Ρηνιώ υποσχέθηκε ότι θα το φρόντιζε και από το 2000 είναι η μόνη επιστάτης.

Για να επιβιώσει, έχεις τις δικές της καλλιέργειες καθώς και κότες, ενώ παίρνει επίσης τακτικά προμήθειες από ένα κοντινό νησί που της στέλνουν με πλοίο.

Σε ερώτηση εάν νιώθει μοναξιά στο νησί, απαντά: «Όχι, δεν φοβάμαι, ούτε με νοιάζει που είμαι μόνη μου». Κάθε χρόνο, όπως λέει, ο γιος της μένει μαζί της για 2 με 3 μήνες και στο ντοκιμαντέρ δείχνει φωτογραφίες του που έχει κρεμάσει σε διάφορα σημεία του σπιτιού της.

Αναφορικά με την καθημερινότητά της, η κυρά Ρηνιώ λέει ότι ξυπνάει στις 2 το πρωί και στις 5 πηγαίνει να ταΐσει τα ζώα της. Μένει μαζί τους μέχρι το μεσημέρι, με κύρια δουλειά να καθαρίζει τους χώρους τους και στη συνέχεια, στην απογευματινή ζέστη, προτιμά να κοιμάται.

Η κυρά Ρηνιώ στη συνέχεια τους κέρασε από το σπιτικό της λικέρ και αφού την ευχαρίστησαν που τους άφησε να μπουν στο σπιτικό της, την αποχαιρέτισαν.

Δείτε το video

Finding the World's Loneliest Person

 Πηγή: iefimerida.gr