Στο παραδοσιακό εστιατόριο “Μαρίνος” στις Ελιές Καλύμνου (video)

1501

Συμπληρώνονται φέτος 41 χρόνια λειτουργίας για το πασίγνωστο παραδοσιακό εστιατόριο “Μαρίνος” στις Ελιές Καλύμνου

Μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το έτος 1983, με την γιαγιά, μια μοναδική μαγείρισσα παραδοσιακών φαγητών και με βοηθούς την κόρη της Τσαμπίκα και τη νύμφη της Σεβαστή.

Το έτος 2019 το οικογενειακό μαγειρείο -εστιατόριο ανακαινίστηκε ,έγινε σύγχρονο, αλλά διατηρώντας την παραδοσιακή σφραγίδα στην κουζίνα. Το ανέλαβαν τα δύο ξαδέλφια ,με τη Σεβαστή και τη Τσαμπίκα να συνεχίζουν στην κουζίνα , στην οποία προτέθηκε και η γυναίκα του Μαρίνου αλλά και η Φανερή Καμπουράκη.

Ένα παραδοσιακό εστιατόριο που μαγειρεύουν και προσφέρουν, μεγάλη ποικιλία φαγητών, προσεγμένων, με αγνά και διαλεκτά  υλικά, φαγητά φτιαγμένα με μεράκι, αγάπη και παραδοσιακές συνταγές. Βέβαια τα τελευταία χρόνια στο μενού έχουν προστεθεί κάποιες νέες γεύσεις και φαγητά, ώστε να καλύπτονται όλα τα γούστα.

Σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου 2024, λίγο πριν το μεσημέρι, επισκεφτήκαμε το εστιατόριο “ΜΑΡΙΝΟΣ” . Ο νεαρός Μαρίνος ο ένας εκ των ιδιοκτητών, μας μιλά για την παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση και το μυστικό της επιτυχίας αλλά μας κάνει και ένα “γύρο” στα φαγητά της ημέρας που ήδη είναι έτοιμα και λαχταριστά. Γαρίδες με κάρυ, παραδοσιακός μουσακάς, σουφλέ ταψιού(καρμπονάρα),κοτόπουλο λεμονάτο, μακαρονάδα του ψαρά, χοιρινή σπάλα φούρνου, ρεβίθια φούρνου, λαζάνια με σπανάκι-κολοκύθι και τυρί ,φύλλα κολοκυθένια και φύλλα με κυμά. Ξενάγηση στην κουζίνα που λάμπει , μας κάνει η Φανερή Καμπουράκη.

Να σημειώσουμε ότι το εστιατόριο “ΜΑΡΙΝΟΣ” κάνει διανομή με Delivery, ενώ αναλαμβάνει και catering, Όπως μας λέει o Μαρίνος για το ΠΑΣΧΑ δέχονται παραγγελίες για Καλύμνικο μουούρι (γεμιστό αρνί)

Καθημερινά είναι ανοικτά από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι αργά βράδυ

Δείτε το όμορφο και γεμάτο νοστιμιές video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

14-4-2024 Στο παραδοσιακό εστιατόριο Μαρίνος στις Ελιές Καλύμνου.