Δράση για την επιστροφή του “Έφιππου Ηγεμόνα της Καλύμνου” από τα παιδιά της ΣΤ΄τάξης του 5ου Δημοτικού σχολείου Πόλεως Καλύμνου.

816

Την Πέμπτη 23-5-24 οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 5ου Δημοτικού σχολείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και το Επαρχείο με φλέγον αίτημα προς το Δήμαρχο και τον Έπαρχο να συνεχίσουν τις προσπάθειες διεκδίκησης των εκθεμάτων του Αρχαιολογικού μας Μουσείου που αφαιρέθηκαν από τις προθήκες τους το 2015 κι ακόμα να επιστραφούν.

Η ιδέα για τη δράση αυτή προέκυψε ως κατακλείδα ενός κύκλου συναντήσεων αναγνωστικής εμψύχωσης με τη Βασιλεία Νομικαρίου στη βιβλιοθήκη του σχολείου. Τα παιδιά συνέταξαν μια επιστολή με την οποία ζητούν το αυτονόητο, αφού πρώτα έδωσαν μια υπόσχεση στο άγαλμα του Ηγεμόνα της Καλύμνου ότι θα το φέρουν πίσω στον τόπο όπου βρέθηκε.

Ο κ. Μουσελλής και ο αντιδήμαρχος κ. Θεοφιλίδης που υποδέχτηκε τα παιδιά καθώς ο δήμαρχος απουσίαζε, τα άκουσαν με προσοχή και έδειξαν προθυμία να προωθήσουν την επιστολή στο υπουργείο πολιτισμού και σε άλλους φορείς

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο τους με τη σιγουριά ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και το άγαλμα θα γυρίσει και θα πλαισιώσει ξανά την Κόρη της Καλύμνου στην αίθουσα για την οποία προοριζόταν εξαρχής.