Ενημέρωση από το Δήμαρχο Ιωάννη Μαστροκούκο για τη στελέχωση του ΠΙ Ψερίμου με οπλίτη Ιατρό.(video)

299

Σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 το πρωί, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή την απόφαση του ΥΕΘΑ τοποθέτησης στο Περιφερειακό Ιατρείο Ψερίμου για την κάλυψη της κενής θέσης, οπλίτη Ιατρού.

Ο Γιάννης Μαστροκούκος έχοντας δίπλα του τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας Γεώργιο Χούλλη ,έκανε μία αναφορά στις ενέργειες που έγιναν από τον ίδιο προσωπικά για τη στελέχωση του ΠΙ Ψερίμου με τη μόνιμη παρουσία Ιατρού στο νησί και όχι με διπλά καθήκοντα στα ΠΙ Βαθύ και Ψερίμου , όπως προβλέπει η πρόσφατη προκήρυξη της 2ης ΥΠΕ. Αναφέρθηκε στις επαφές που είχε τόσο με την ηγεσία του στρατεύματος όσο και του Υπουργείου, αλλά και τη μεσολάβηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Παππά, που είχε επισκεφτεί το Μ.Σάββατο την Ψέριμο, αλλά και του Υπουργού Ν. Δένδια. Τέλος ο Δήμαρχος είπε, ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαριότητας και συντήρησης των χώρων του Περιφερειακού ιατρείου που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Χούλης που είπε ότι η στελέχωση του ΠΙ Ψερίμου επί μονίμου βάσεως ήταν στο προτεραιότητες και οι ενέργειες είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο και δεν συμφωνούσε με την κάλυψη από κοινού των ΠΙ Βαθύ και Ψερίμου με ένα μόνο γιατρό. Όπως συμπλήρωσε ήδη γίνονται ενέργειες για να τοποθετηθεί και νοσηλεύτρια και ήδη υπάρχει ενδιαφερόμενη που έχει υποβάλλει σχετική αίτηση

Δείτε αναλυτικά τα όσα μας είπαν στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

10-5-2024 Ενημέρωση από τον Δήμαρχο για την τοποθέτηση Ιατρού στην Ψέριμο