Η παρουσίαση του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024” από το Επαρχείο Καλύμνου (Ποκίνημα,Ναυμαχία Γέροντα,Έκθεση, Σκανταλόπετρα κ.α). (video)

836

“Μισεμός”-Αφιερωμένο στους Απόδημους και στους σφουγγαράδες

Σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 το πρωί, ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής μαζί με τα μέλη της Οργανωτικής Ομ;aδας του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024” του Επαρχείου στην Κάλυμνο, Άννα Τσουλφά, Νικόλα Κουτελλά, Γιάννη Καράμαλη και Γιάννη Νομικάριο παραχώρησαν κοινή συνέντευξη παρουσιάζοντας τις κεντρικές εκδηλώσεις . .

Ο Έπαρχος στην τοποθέτηση του ξεκίνησε λέγοντας, Το Επαρχείο έγκαιρα έρχεται να προαναγγείλει τις κεντρικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024. Το κάνουμε αυτή την περίοδο για να μπορούν οι επισκέπτες μας, οι ομογενείς μας, να έχουν το χρόνο να προγραμματίσουν το ταξίδι τους, τις εκκρεμότητες, τα εισιτήρια τους, ούτως ώστε να βρίσκονται στο νησί μας όταν θα πρέπει”

Αναφορικά για το περιεχόμενο των φετινών εκδηλώσεων είπε: “Οι εκδηλώσεις είναι φέτος αφιερωμένες σε δύο μεγάλες κοινωνικοοικονομικές Τάξεις του νησιού μας, που πέτυχαν να ζήσουν όλους τους ανθρώπους του νησιού για να μπορούμε σήμερα να βρισκόμαστε εμείς εδώ. Αναφέρομαι στους μετανάστες ομογενείς μας και στου σφουγγαράδες μας. Θέλουμε το φετινό καλοκαίρι να είναι αφιερωμένο σε αυτούς ,στις 2 μεγάλες τάξεις που στήριξαν το νησί μας. Ως φόρος τιμής σε αυτούς…”

Ο φετινός τίτλος του Πολιτιστικού καλοκαιριού 2024 όπως είπε ο Έπαρχος θα είναι ο “Μισεμός” και συμπλήρωσε δεν θα μπορούσε να υπήρχε άλλη λέξη πιό ποιητική, πιό λυρική, που να κρύβει τόσο έντονα συναισθήματα για εμάς του Καλύμνιους. Μισεμός λοιπόν ,ξενιτιά μετανάστευση, όλα αυτά θα τα ζήσουμε φέτος στο Πολιτιστικό καλοκαίρι 2024.

Στη συνέχεια ο Έπαρχος ευχαρίστησε τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την οικονομική στήριξη των εκδηλώσεων ,τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μιχαλάκη, τους μεγάλους χορηγούς Γιάννη Χαλίκο και την εταιρεία ΑΡΓΩ της οικογένειας Ψαρομπά, όλους τους συνεργάτες και εθελοντές που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων,

Στη συνέχεια από τα μέλη της Οργανωτικής Ομάδας που βρισκόντουσαν στο πάνελ έγινε η παρουσίαση των κεντρικών εκδηλώσεων που συνοπτικά φαίνονται στον παρακάτω πίνακα :

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη, στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς και φωτογραφίες από την παρουσίαση.

10-5-2024 Πρόγραμμα Πολιτιστικών εκδηλώσεων Καλοκαιριού 2024 από το Επαρχείο Καλύμνου