Καλύμνιος απόδημος στην Αδελαΐδα Αυστραλίας γιόρτασε τα 90α γενέθλια του με την οικογένεια του και φορώντας τη φανέλα του ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΥ.

1079

Ονομάζεται Αλέξανδρος Οικονόμου και γεννήθηκε στην Κάλυμνο το έτος 1934.Πατέρας του ήταν ο Μιχάλης Οικονόμου, υποδηματοποιός που διατηρούσε τσαγκαράδικο στην Πόθια Στα 21 του χρόνια το 1955, ο Αλέξανδρος μετανάστευσε στην μακρινή Αυστραλία στην πόλη της Αδελαΐδας όπου εργάστηκε σκληρά ως χειριστής γερανού στο λιμάνι της πόλης.

Παντρεμένος με την Ευαγγελία Οικονόμου δημιούργησαν μία όμορφη οικογένεια με 2 κόρες την Περσεφόνη και την Έφη.

Ο κυρ Αλέκος ποτέ δεν ξεχνούσε την ιδιαιτέρα του πατρίδα την Κάλυμνο ,την οποία επισκεπτόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ανελλιπώς, Τελευταία φορά την επισκέφτηκε το 2019 πριν από τον Covid.Τα παιδιά του έχουν ταξιδέψει στην Κάλυμνο ήδη 4 φορές και θα συνεχίσουν να έρχονται γιατί αγαπούν την Κάλυμνο και μάλιστα η μία κόρη του έχει σπίτι στο νησί.

Πριν 2 μήνες στις 24 Μαρτίου 2024, ο κυρ Αλέκος είχε τα γενέθλια του, αισίως έκλεισε τα 90 χρόνια και η ανιψιά του Κατερίνα Μπουραντά που είχε επισκεφτεί την Αδελαϊδα, φρόντισε και του πήγε μια φόρμα και ένα μπλουζάκι του ΑΟ Καλυμνιακού με το νούμερο 90 όσα και τα χρόνια του, που του έδωσε μεγάλη χαρά και αμέσως την φόρεσε συγκινημένος και δείχνοντας την μεγάλη του αγάπη για την Κάλυμνο

Δείτε φωτογραφίες από του γενέθλια του κυρ Αλέκου, με όλη την οικογένεια του. Η γυναίκα του Ευαγγελία, οι κόρες του Περσεφόνη με τον σύζυγό της Jim και η άλλη του η κόρη Έφη με τον σύζυγό της Γιάννη και συγγενείς.