Κυριακή ΠΑΣΧΑ 2024 στην Κάλυμνο: Δυναμίτες-Βεγγαλικά-χοροί, συνέθεσαν και φέτος ένα αναστάσιμο υπερθέαμα. (video)

2186

Άστραψαν και βρόντηξαν» τα υψώματα του Αγίου Σάββα- Αγίου Βασιλείου και το Μαυροβούνι στα υψώματα της Υπαπαντής και του Αγίου Στεφάνου στην Κάλυμνο, 5 Μαΐου 2024 , βράδυ Κυριακής του ΠΑΣΧΑ .

Οι ομοβροντίες ήταν εντυπωσιακές για μία ακόμη χρονιά στον εορτασμό του Καλύμνικου ΠΑΣΧΑ με  δυναμίτες να πέφτουν από τα υψώματα που δεσπόζουν στα Βόρεια και τα Νότια της Πόθιας.

Μετά το πασχαλινό τραπέζι με το πατροπαράδοτο μούουρι,οι κάτοικοι του νησιού και οι επισκέπτες του, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία και τον παραλιακό δρόμο.

Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες αναγνωριστικές βολές από δυναμίτες. Στις 8.00 ακριβώς ξεκίνησαν οι ομοβροντίες με τους «δυναμιτιστές» με αμείωτο ρυθμό να εκτοξεύουν τα πυρομαχικά τους. Ο καλός καιρός επέτρεψε στον κόσμο να πλημμυρίσει  την κεντρική πλατεία .

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα Χορευτικά Τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε κατακλύσει από νωρίς την κεντρική πλατεία.-(Ξεχωριστό ρεπορτάζ από τους χορούς σε επόμενη ανάρτηση μας).

Η μοναδική και ξεχωριστή Πασχαλινή γιορτή στην Κάλυμνο έκλεισε με  ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό υπερθέαμα από βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν φωτίζοντας τον Καλύμνικο ουρανό. Συγκεκριμένα εκτοξεύτηκαν από το κεντρικό “κορδόνι” απέναντι στην ΕΘΝΙΚΗ. Την οργάνωση είχε το Σχολικό Κέντρο του Γιώργου και Γιάννη Αχλαδιώτη και τη χρηματοδότηση ο Δήμος Καλυμνίων.

Δείτε video με τους δυναμίτες και τα βεγγαλικά. Κάμερα με επίγεια πλάνα Δημήτρης ΔρόσοςΠλάνα με drone Αριστοκλής Φιλίτσης .

Θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση μας video με χορούς και βεγγαλικά.

Κυριακή του Πάσχα 2024 με δυναμίτες και βεγγαλικά