Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Καλυμνιακής καταγωγής γνωστό Νευροχειρουργό Θεόφιλο Μαχίνη (video)

1261

Στην Κάλυμνο βρίσκεται για τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ με την οικογένεια του, ο γνωστός Νευροχειρουργός Θεόφιλος Μαχίνης.

Ο Θεόφιλος Μαχίνης είναι Καλυμνιακής καταγωγής από πλευράς πατέρα, γιός του Παιδίατρου Γεώργιου Μαχίνη, ενώ η μητέρα του είναι από Κρήτη .Με την Κάλυμνο διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς και την επισκέπτεται ανελλιπώς για διακοπές το ΠΑΣΧΑ όσο και το καλοκαίρι.

Τη Δευτέρα του ΠΑΣΧΑ 6 Μαΐου 2024, είχαμε τη χαρά και την τιμή να συναντήσουμε τον Θεόφιλο Μαχίνη στο Ιατρείο της εξαδέλφης του Ιατρού Δερματολόγου Καλοτίνας Κορφιά και να μας παραχωρήσει μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που εστιάστηκε σε ιατρικά θέματα της ειδικότητας του.

Απλοϊκός, προσηνής, ευγενικός ,φιλικός, κατανοητός, διευκρινιστικός, μας απάντησε σε όλα τα ερωτήματα για ιατρικά θέματα που θέσαμε σχετικά με την ειδικότητα του και τις σύγχρονες εξελίξεις στην Νευροχειρουργική.

Πριν παραθέσουμε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη ,κρίναμε σκόπιμο να αναφέρουμε κάποια στοιχεία από το πλούσιο βιογραφικό του Θεόφιλου Μαχίνη

Βιογραφικό

Ο Μαχίνης Θεόφιλος είναι Επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Richmond, Virginia των ΗΠΑ και Διευθυντής Νευροχειρουργικής στο Μετροπόλιταν General, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Καρολίνσκα της Στοκχόλμης. Ειδικεύτηκε στη Νευροχειρουργική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Richmond της Virginia, ενός εκ των κορυφαίων κέντρων Νευροχειρουργικής στον κόσμο. Διενεργεί μεγάλο αριθμό ελάχιστα επεμβατικών χειρουργείων υποφύσεως, εγκεφάλου (αφαίρεση όγκων ανοιχτά και ενδοσκοπικά, κρανιοπλαστική, τραύμα, νευραλγία τριδύμου) και σπονδυλικής στήλης (ελάχιστα επεμβατικές δισκεκτομές/αποσυμπιέσεις, σπονδυλοδεσίες, κυφοπλαστικές, αφαίρεση ενδοκαναλικών όγκων, εγχύσεις για αντιμετώπιση πόνου από τη σπονδυλική στήλη και τις ιερολαγώνιες αρθρώσεις) τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.

Είναι επίσης ο μόνος νευροχειρουργός στην Ελλάδα με επίσημη διπλή εξειδίκευση (dual-trained neurosurgeon) στην Αμερική τόσο σε ανοιχτές (clipping ανευρυσμάτων, ενδοκράνια bypass, αφαίρεση αρτηριοφλεβωδών δυσπλασιών) όσο και ενδαγγειακές/νευροεπεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης αγγειακών παθήσεων εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού (αγγειογραφίες, εμβολισμοί, stents, θρομβεκτομές για stroke). Έχει εξειδικευθεί στην ακτινοχειρουργική με γ-knife στο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, το κέντρο στο οποίο επινοήθηκε η μέθοδος αυτή. Αποτελεί μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών συλλόγων και διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στο Μαρούσι και στα Χανιά

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Πτυχίο, Ιατρική Σχολή, Karolinska Institute, Στοκχόλμη, Σουηδία
  • Ειδικότητα Νευροχειρουργικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Richmond, Virginia
  • Εκπαίδευση, σύγχρονες τεχνικές των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου, έμφαση σε ελάχιστα επεμβατικές και ενδαγγειακές κ.α

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • Ιδιωτικά ιατρεία, Μαρούσι & Χανιά
  • Διευθυντής, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Μαρούσι
  • Διευθυντής, Νευροχειρουργική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο του Lynchburg, Virginia, ΗΠΑ
  • Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, Metropolitan General
  • Διευθυντής Κέντρου Αγγειακών Παθήσεων Εγκεφάλου, Metropolitan General
  • Επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής, Virginia Commonwealth University, Richmond, ΗΠΑ

ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά, Σουηδικά, Γαλλικά, Γερμανικά

Δείτε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Θεόφιλος Μαχίνης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

6-5-2024 Συνέντευξη με τον Καλυμνιακής καταγωγής Νευροχειρουργό Θεόφιλο Μαχίνη