Ο εορτασμός του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου στο 5/42 ΣΕ στην Κάλυμνο. (video)

1294

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια παρουσία και των Τοπικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2024  το πρωί, ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη  του Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου προστάτη του Στρατού Ξηράς,  στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», έδρα του 5/42 ΣΕ  στην  Κάλυμνο.

Οικοδεσπότης των εκδηλώσεων, ο Συνταγματάρχης Δημήτριος Γώγουλας και παρόντες  οι αξιωματικοί, στελέχη και οπλίτες του Στρατοπέδου, του 5/42 ΣΕ καθώς και έφεδροι αξιωματικοί και Εθνοφύλακες.

Από τις Τοπικές αρχές παραβρέθηκαν ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Δημήτριος Μαραγκός, ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Θεοφιλίδης, ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου, Υποπυραγός ΠΣ Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος , ο πρόεδρος των εφέδρων Αξιωματικών Ιωάννης Νομικάριος

Στη δοξολογία μπροστά στο Ηρώον του Στρατοπέδου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος , συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ. Αμφιλόχιο Σακαλλέρο, εφημέριο ΙΝ Αρχαγγέλου π. Τίτος Καμπούρη και εφημέριο ΙΝ Σωτήρος Χριστού π.Ισίδωρο Γλυνάτση.

Ακολούθησε από την Ανθυπασπιστή (ΔΒ) Κατερίνα Σανίδα Φανιού , η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του στρατοπέδου, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Γώγουλας. Τελετάρχης ο Ταγματάρχης (ΠΖ) Αναστάσιος Κορφιάς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού λειτούργησε έκθεση στρατιωτικού οπλισμού και υλικού.

10-5-2024 Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο 5 42 Σύνταγμα - Στρατόπεδο Οικονόμου Πιζάνια