Πληρώστε επιτέλους το Μεταφορικό Ισοδύναμο-Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας*.

528

Μητσοτάκης: «δεν επιθυμώ συγκρούσεις, επιθυμώ συγκρίσεις»

Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μια και πέρασε το Πάσχα, αλλά μου έμεινε το πικρό χαμόγελο της «μείωσης των τιμών» των βασικών αγαθών, όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων αλλά υπηρέτης των ολίγων και ημετέρων, σκέφθηκα να υπενθυμίσω στους Κυβερνώντες ότι εμείς οι νησιώτες βιώνουμε σκληρότερα την ακρίβεια Μητσοτάκη.

Διότι εννοείται ότι η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη αλλά και να ήταν, μπορεί μια κυβέρνηση που θέλει, να την ελέγξει, όπως κάνουν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που θέλουν να προστατέψουν τους πολίτες τους.

Στα νησιά, όλα είναι ακριβότερα, η υγεία, η ενέργεια, τα καύσιμα, τα τρόφιμα, τα εισιτήρια, τα πάντα.

Αφού το «Επιτελικό Κράτος» αδυνατεί παραδείγματος χάριν να μειώσει τον Φ.Π.Α. και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα ή να περιορίσει τα υπερκέρδη των μεγάλων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ, των Τραπεζών, των διυλιστηρίων, των εταιρειών του ηλεκτρικού, ας καταβάλει στους νησιώτες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ που δεν απαιτεί δισ., παρά μόνο λίγα εκατομμύρια.

Αλλά φαίνεται πως δεν θέλουν ούτε να το ακούν. Διότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο μπορεί να ανακουφίζει τους νησιώτες και ιδιαίτερα τους αδύναμους και πάσχοντες, αλλά είναι εμβληματικό μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Πρέπει να απαξιωθεί, να καταργηθεί, έστω να αλλάξει όνομα, να μην θυμίζει ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Τσίπρα, ή Σαντορινιό …

Για να μη μακρηγορώ ας δούμε μέχρι πότε έχει καταβληθεί, ενώ είμαστε στον Μάιο του 2024:

Για τα εισιτήρια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023

Για τις επιχειρήσεις, μέχρι το Α’ εξάμηνο του 2022. Όσες μάλιστα ελέγχονται έχουν να εισπράξουν οφειλόμενα από 1/1/22 .

Για τα καύσιμα επιχειρήσεων, μέχρι και τον Μάρτιο του 2023.

Για τα καύσιμα πολιτών, μέχρι 31/12/2023. Η μόνη  εμπρόθεσμη καταβολή.

Οι καθυστερήσεις δηλαδή ξεπερνούν το έτος, ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ κατέβαλλε το Μεταφορικό Ισοδύναμο εντός μηνός, εν μέσω δύσκολων μνημονιακών χρόνων και με τον ταυτόχρονο σχηματισμό του  «μαξιλαριού»  των 37 δις..

Εκλογές έρχονται, κάνουμε συγκρίσεις δεν κάνουμε συγκρούσεις, όπως επιθυμεί  και ο Πρωθυπουργός μας!