Στο Πορτ Ντε Μπουκ στη Νότια Γαλλία μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της πόλης, θα μεταβεί ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ι. Μαστροκούκος, επικεφαλής αντιπροσωπείας

448

Το Πορτ Ντε Μπουκ  (Port-de-Bouc) στη Νότια Γαλλία μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της πόλης Laurent Belsola, θα επισκεφτεί ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ι.Μαστροκούκος, επικεφαλής αντιπροσωπείας,

Στην αποστολή εκτός του Δημάρχου θα συμμετέχουν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ομογένειας Δημοσίων Σχέσεων Καλλιόπη Κουτούζη Vogelzang, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πανορμίτης Χαλίκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Παράταξης ” Λαϊκή Συσπείρωση”. Σάκης Χούλης.

Η αποστολή θα αναχωρήσει από Κάλυμνο 23 Μαΐου 2024 και αυθημερόν μέσω Αθηνών θα μεταβεί στο Πορτ Ντε Μπουκ. Από εκεί θα αναχωρήσει στις 27 Μαΐου και επιστροφή στην Κάλυμνο στις 28 Μαΐου. Η Αντιδήμαρχος θα μεταβεί στο Πορτ Ντε Μπουκ. από 20 Μαΐου.

Η επίσκεψη αυτή γίνεται μετά από πρόσκληση του Δημάρχου στο Πορτ Ντε Μπουκ της Νότιας Γαλλίας, στο πλαίσιο σύσφιξης και
της δυναμικής αξιοποίησης των σχέσεων φιλίας για μία ευρύτερη προοπτική, συμβάλλοντας στην προώθηση αναπτυξιακών συνεργασιών και κοινών δράσεων με πολλαπλά οφέλη για τις πόλεις.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος του Πορτ Ντε Μπουκ Laurent Belsola,πριν 2 χρόνια περίπου, τον Αύγουστο 2022 είχε επισκεφτεί την Κάλυμνο για διακοπές ,μαζί με τον Καλυμνιακής καταγωγής δημοτικό σύμβουλο στο Πορτ-ντε-Μπουκ Δαυίδ Μαΐλλη. Μάλιστα είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο kalymnos-news.gr αναφερόμενος στους δεσμούς του Δήμου του με την Κάλυμνο.

6 Αυγούστου 2022 στην Κάλυμνο: Από αριστερά Μανώλης Ροδίτης, Δαυίδ Μαϊλλης, Laurent BELSOLA και Γιώργος Γερακιός.

 Πορτ-ντε-Μπουκ(Port-de-Bouc).

Λιμάνι στη Νότια Γαλλία, στην περιοχή της Μασσαλίας. Έχει πληθυσμό 17.090 κατοίκους. Η παρουσία του Ελληνικού στοιχείου, όπως και στις γειτονικές πόλεις είναι σημαντική. Στην εν λόγω πόλη, το 30% των κατοίκων είναι Έλληνες και στην πλειοψηφία τους Καλυμνιακής καταγωγής. Συγκεκριμένα το 25% των κατοίκων της πόλης, είναι Καλυμνιακής καταγωγής και οι δεσμοί τους με την Κάλυμνο είναι ισχυροί, διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα του νησιού με διάφορες εκδηλώσεις και αρκετοί είναι αυτοί που με τις οικογένειες τους επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το νησί.